Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on julkaissut kannanoton liittyen Qatarin vuoden 2022 MM-kisoihin.

Kisojen järjestäminen Qatarissa sai jo alun alkaenkin runsaasti kritiikkiä, mutta viime aikoina kritiikki on kasvanut entisestään maan heikon ihmisoikeustilanteen vuoksi.

– Me seuraamme surullisina sitä, että maailmassa on yhä maita, joissa ihmisoikeksia loukataan jatkuvasti. Olemme saaneet lukea ja kuulla, että asiat eivät ole oikeudenmukaisesti tulevassa MM-isäntämaassa, Qatarissa. Palloliitto on jo asiaan ottanut kantaa ja siihen lausuntoon on pelaajien helppo yhtyä, Huuhkajien tiedotteessa todetaan.

[readmore from=Qatar]

– Haaveemme on pelata MM-lopputurnauksessa, mutta on selvää, että jo aikaa sitten tehtyjen päätösten vuoksi kisat pelataan valitettavasti maassa, jossa ihmisoikeuksia ei julkisuudessa olevien tietojen mukaan kunnioiteta niin kuin niitä pitäisi kunnioittaa. Ihmisoikeudet eivät ole politiikkaa, ne ovat itseisarvo.

– Tämä lausunto on tehty omasta aloitteestamme ja haluamme tällä lausunnolla liittyä siihen joukkoon Euroopan maajoukkueita, jotka ovat tällä viikolla kantansa esittäneet.

– Nyt keskitymme näyttämään, mihin Huuhkajat pystyvät pelikentällä. Tulemme kentälle omissa väreissämme, Suomen pelipaidoissa, niitä ylpeänä kantaen. Mutta muistaen kuitenkin, etteivät kaikki ole yhtä onnekkaita kuin me, jotka saamme maatamme edustaa, elää vapaudessa ja olla useista eri taustoista koostuvan maajoukkueen pelaajina – ilman ennakkoluuloja toisiamme kohtaan, yhtenäisinä ja suvaitsevaisina.

Lähde: Palloliitto.fi

Huuhkajat

@Huuhkajat
𝐏𝐄𝐋𝐀𝐀𝐉𝐈𝐄𝐍 𝐊𝐀𝐍𝐍𝐀𝐍𝐎𝐓𝐓𝐎! | 🗣 "Ihmisoikeudet eivät ole politiikkaa, ne ovat itseisarvo." | 𝐋𝐔𝐄 ➡ palloliitto.fi/Huuhkajat_kann…

#Huuhkajat #WorldCup #WCQ #MeOlemmeSuomi