Massimiliano Allegri teki Juventuksen valmentajana lähestulkoon täydellistä työtä. Hän ohjeisti joukkuetta viiden kauden ajan vuosina 2014-2019, ja voitti kaikilla kausilla Serie A -mestaruuden, ja neljänä lisäksi Coppa Italian. Vain Mestarien liigan voitto jäi uupumaan, mutta siinäkin kilpailussa Allegri vei joukkueen kahdesti finaaliin.

Keväällä 2019 Juventus kuitenkin ilmoitti, ettei Allegri jatka joukkueen valmentajana. Siitä lähtien hän on ollut vailla töitä. Meneillään on siis toinen perättäinen kausi kotikatsomon puolella.

53-vuotias Allegri puhui Sky Sportille tilanteestaan. Hän muistutti jälleen siitä, kuinka hän vuonna 2018 sanoi Real Madridille ei, solidaarisuudesta Juventusta kohtaan. Nyt italialainen on kuitenkin halukas palamaan töihin.

– Kolme vuotta sitten Real Madridin puheenjohtaja soitti minulle ja tarjosi valmentajan pestiä. Kieltäydyin tarjouksesta, koska olin antanut Andrea Agnellille sanani siitä, että jäisin Juventukseen, Allegri kertoi.

– Olen saanut viime kuukausina useita soittoja, ja nyt olen valmis: haluan palata taas valmentamaan kesäkuussa. Kaipaan pelaajien päivittäistä näkemistä.

Agnelli epäröi, kun häneltä kysyttiin, palaisiko hän mielellään takaisin Juventukseen. Kenties edessä onkin ensimmäinen pesti Italian ulkopuolella.

– (Andrea) Pirlo tekee Juventuksessa hyvää työtä. Pidän sekä Englannista että Espanjasta.

Allegrin hyvä ystävä ja ”mentori” Giovanni Galeone kertoi hieman aiemmin Radio Kiss Kissin haastattelussa, että Real Madridin lisäksi Allegri on kieltäytynyt töistä parissa Valioliigan suuseurassakin.

[readmore from=Allegri-Massimiliano]

– Miksi hän ei ole valmentanut pariin vuoteen? Syy on yksinkertainen: vakavien perhehuolien takia hänen täytyi sanoa ei merkittäville seuroille. Max on sanonut ei Chelsealle, Arsenalille ja Real Madridille.

– Nyt hän haluaa palata töihin pääsarjatason joukkueeseen. Hän on kieltäytynyt myös PSG:n tarjouksesta, Galeone paljasti.

Lähde: AS