Mestarien liigan viimeisetkin puolivälieräjoukkueet saatiin selville keskiviikkona, kun tiensä jatkoon selvittivät Chelsea ja Bayern München.

Chelsea voitti Atlético Madridin kotikentällään 2-0 ja eteni seuraavaan vaiheeseen yhteismaalein 3-0.

Lontoossa illan avausosuma syntyi reilun puolen tunnin kohdalla, kun Chelsea sai pallon syvällä omalla puoliskollaan ja sinkosi nopeaan vastahyökkäykseen. Lopuksi Timo Werner tarjoili pallon rangaistusalueen poikki Hakim Ziyechille, joka viimeisteli suoraan syötöstä.

Atlético joutui pelaamaan viimeisen kymmenminuuttisen yhden vajaalla. Stefan Savić huitaisi kulmapotkutilanteessa kyynärpäällään Chelsean Antonio Rüdigeriä vatsaan ja sai tempustaan suoran punaisen kortin.

Chelsea sinetöi lisäajalla loppulukemat taululle pitkälti samalla kaavalla kuin ensimmäisessäkin maalissa. Atlético luopui pallosta syvällä toisessa päädyssä ja kotijoukkue iski vauhdilla vastaan. Hyökkäyksen päätteeksi Christian Pulišić petasi loistopaikan Emerson Palmierille, joka latasi kuulan suoraan syötöstä sisään.

Münchenissä Bayern otti 2-1-voiton Laziosta ja paineli jatkoon yhteismaalein 6-2.

Kotijoukkueelle vihellettiin pilkku reilun puolen tunnin jälkeen, kun Leon Goretzka revittiin kumoon rangaistusalueella. Pallon taakse asteli Robert Lewandowski, joka latasi pilkusta kauden viidennen maalinsa Mestarien liigassa.

Bayernin toinen osuma syntyi 73. minuutilla Eric Maxim Choupo-Motingin jalasta. Joshua Kimmich löysi murtavalla syötöllään David Alaban, joka pelasi Choupo-Motingin läpiajoon, ja kamerunilaiskärki tuikkasi pallon sisään.

Lazio kavensi 82. minuutilla, kun Marco Parolo puski Andreas Pereiran antaman vapaapotkun verkkoon.

Chelsean ja Bayern Münchenin lisäksi puolivälierissä pelaavat Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Porto ja Real Madrid.

Puolivälieräarvonta suoritetaan perjantaina. Ensimmäiset osaottelut pelataan 6.-7. huhtikuuta ja toiset osat 13.-14. huhtikuuta.