Hallitseva maailmanmestari Ranska jatkoi MM-karsintaurakkaansa sunnuntaina kohdattuaan Kazakstanin Nur-Sultanissa.

Ranska voitti ottelun 2-0 ja siirtyi siten Huuhkajien MM-karsintalohkon kärkipaikalle neljällä pisteellään. Kazakstan on karsintalohkon hännillä jäätyään pisteittä kahdessa ensimmäisessä ottelussaan.

Huuhkajilla on mahdollisuus nousta Ranskan kanssa tasapisteisiin sunnuntai-iltana, kun Ukraina isännöi Markku Kanervan miehistöä Kiovassa.

Ranskan A-maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps jätti Kylian Mbappén sunnuntaina ulos avauskokoonpanostaan. Sen sijaan Atléticossa hienoa kautta pelaava Thomas Lemar nousi avaukseen. Lemarille sunnuntainen maaottelu oli ensimmäinen puoleentoista vuoteen.

Ottelun voittomaali nähtiin jo 19. minuutilla. Ousmane Dembélé sai pallon haltuunsa boksin rajalla ja tarkka laukaus löysi tiensä takakulmaan. Ottelun loppuratkaisu nähtiin avausjakson lopussa, kun Kazakstanin puolustaja Serhiy Malyi ohjasi pallon omaan maaliin ja Ranska karkasi kahden maalin etumatkalle.

Ranska oli odotetusti Kazakstanin niskan päällä. Dembélén lisäksi Antoine Griezmann oli hyvällä pelipäällä ja loi jatkuvasti uhkaa hyökkäyspäässä.

Deschamps otti Mbappén kentälle toisella jaksolla. PSG-tähden ottelu ei sujunut odotetusti, sillä Mbappé epäonnistui hankkimassaan rangaistuspotkussa. 39-vuotias konkarivahti Aleksandr Mokin venyi upeasti Mbappén laukauksen tielle.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.