Mestarien liigan puolivälieriin haetaan enää kahta joukkuetta, kun tiistaina jatkopaikkansa varmistivat Real Madrid ja Manchester City.

Madrid voitti Atalantan ensimmäisessä osaottelussa hieman nihkeällä esityksellä 1-0, mutta tiistaina paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä.

Espanjalaisjätti siirtyi johtoon reilun puolen tunnin kohdalla Atalantan maalivahdin Marco Sportiellon avustuksella. Sportiello tarjoili pallon suoraan Madridin Luka Modrićille, joka petasi avopaikan Karim Benzemalle, eikä ranskalaiskärki erehtynyt.

Illan toinen osuma kirjattiin Madridille tunnin täyttyessä. Atalantan kapteeni Rafael Tolói kaatoi Vinícius Júniorin rangaistuspotkun arvoisesti, ja Madridin kapteeni Sergio Ramos laittoi pilkun sisään. Ramos on nyt tehnyt urallaan 15 maalia Mestarien liigassa, eli yhden enemmän kuin Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane.

Squawka

@Squawka
Goals scored in the #UCL

🇪🇸 Sergio Ramos (15)
🇫🇷 Zinedine Zidane (14)
🇧🇷 Ronaldo (14)
🇧🇷 Adriano (14)
🇩🇪 Miroslav Klose (14)

Imagine that as a five-a-side team. 😍

William Hill

@WilliamHill
Sergio Ramos has now scored more Champions League goals (15) than Zinedine Zidane.

That’s one to mention in training. #UCL

Luis Muriel kavensi 83. minuutilla tilanteeksi 2-1 upottamalla komean vapaapotkun verkkoon, mutta vain hetkeä myöhemmin Marco Asensio sinetöi 3-1-loppulukemat ujuttamalla pallon etukulmasta maaliin. Real Madrid jatkaa seuraavalle kierrokselle yhteismaalein 4-1.

Illan toisessa ottelussa Manchester City voitti Borussia Mönchengladbachin 2-0 Kevin de Bruynen sekä İlkay Gündoğanin osumilla. Manchesterilaiset etenivät jatkoon yhteismaalein 4-0.

Real Madridin ja Manchester Cityn lisäksi kahdeksan parhaan joukkoon ovat yltäneet myös Liverpool, Paris Saint-Germain, Porto ja Borussia Dortmund. Viimeiset puolivälieräjoukkueet selviävät keskiviikkona otteluissa Bayern München – Lazio (4-1) ja Chelsea – Atlético Madrid (1-0).