Twitter-käyttäjä Scott on kerännyt pitkään jalkapallopelipaitoja. Kokoelma on sen verran kattava, että yksi kaapista löytynyt pelipaita on suomalaisittain varsin mielenkiintoinen. Pelipaitaa on nimittäin kantanut Huuhkajien kapteeni Tim Sparv.

Mitä ilmeisesti kyseessä on vieläpä Sparvin itsensä käyttämä pelipaita Southamptonin ajoilta. Sparv edusti Southamptonia vuodet 2003-07. Suomen nykyinen maajoukkuekapteeni ei koskaan murtautunut edustusjoukkueeseen, mutta pelejä kertyi junioritasolla.

Scott alkoi tutkia erästä pelipaitaansa. Southamptonin pelipaidan selässä komeili numero 8. Pelipaita oli kaudelta 2004-05, mutta paidan pääsponsori ei ollut sama kuin edustusjoukkueen sponsori kyseisellä kaudella. Nopeasti Scott selvittikin, että pelipaita kuului jollekin juniorijoukkueessa pelanneelle.

– Kellot alkoivat soida, kun ajattelin keitä sieltä on noussut, kuten (Gareth) Bale, (Theo) Walcott, ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Joten aloin tekemään vähän selvittelyä paidan pelinumerosta, mikä oli 8.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Scott

@Smudge_96

Scott

@Smudge_96
Going to do a shirt stories, I love diving into interesting / different shirt! So here it goes
So the other night I picked up this 2004-05 third shirt but noticed the sponsor was different to the shirt that year, thought I’d do I little research and found out it was what the youth team wore

Erinäisten selvittelyjen jälkeen Scott lopulta löysi pelaajan, joka oli kyseistä paitaa kantanut.

– Vuonna 2005 Southampton pääsi FA Youth Cupin finaalin. Tämä olisi paras mahdollisuus löytää pelaaja. Katsoin, kuka pelasi numerolla 8 sinä päivänä. Pelaajan nimi oli Tim Sparv.

– On se hullua, kuinka tämä kaikki alkoi vain paidasta, jonka nappasin, enkä ymmärtänyt eroa (sponsori) vasta kun näin tämän. Mahtavaa, mitä pieni tutkiskelu voi saada aikaan, Scott kirjoittaa ylistäen myös Sparvin komeaa uraa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Scott

@Smudge_96

Scott

@Smudge_96
So I done some more research into Tim, he played for Southampton Youth from 2003-2006 meaning it lined up perfectly. Most likely worn but Tim in his Southampton youth days
Tim Sparv has amazing career since playing for some top teams along they way also playing 79 games for his national team Finland, while putting on the captains armband along the way.

Lopulta paidan selvittely osui myös Sparvin silmiin Twitterissä. Sparv piti löytöä mahtavana ja pyysi paitaansa pilke silmäkulmassa takaisin.

– Hei Scott! Anna paitani takaisin, Sparv vitsaili somessa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Tim Sparv

@TimSparv
Hey Scott! Give me back my shirt!

Scott

@Smudge_96
Going to do a shirt stories, I love diving into interesting / different shirt! So here it goes