Borussia Mönchengladbach joutui uuden valmentajan etsintään, kun sen nykyinen käskyttäjä Marco Rose palkattiin ensi kaudeksi Borussia Dortmundiin. Nyt Roselle näyttää löytyneen seuraaja, sillä Sport Bildin jalkapallotoimituksen esimies Christian Falk kertoo, että Varsojen uudeksi valmentajaksi ollaan palkkaamassa espanjalaista pelaajalegendaa Xabi Alonsoa. Falkia ja Sport Bildiä lainaa twiitissään siirtoekspertti Fabrizio Romano.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Xabi Alonso will be the new Borussia Moënchengladbach manager, the agreement has been reached - he’ll be joining the club from June and will take Marco Rose’s place, as per @cfbayern. 🇪🇸🇩🇪 #transfers #Borussia

39-vuotias Xabi Alonso on vasta valmentajauransa alkutaipaleilla. Hän valmensi kaudella 2018-2019 Real Madridin alle 14-vuotiaiden joukkuetta ja toimii nyt toista kauttaan toisen vanhan seuransa Real Sociedadin B-joukkueen valmentajana Espanjan kolmannella sarjatasolla. Kausi on ollut hyvä, sillä kaikkien 102 Segunda B:ssä pelaavan joukkueen joukosta Real Sociedad B:n saldo on neljänneksi paras. Silti hyppy Bundesliigaan on melkoinen loikka.

Bundesliiga on Xabi Alonsolle jo entuudestaan tuttu ympäristö, sillä hän pelasi uransa viimeiset kolme kautta (2014-2017) Bayern Münchenissä. Miehen uran muita seuroja olivat Real Sociedad, Liverpool ja Real Madrid. Lyhyen jakson hän vietti myös lainalla Eibarissa.

[readmore from=Alonso-Xabi]

Keskikentän keskustan pelaaja Alonso pelasi Espanjan A-maajoukkueessa kaikkiaan huimat 114 ottelua. Hän voitti Espanjan väreissä maailmanmestaruuden vuonna 2010 sekä EM-kultaa vuosina 2008 ja 2012, ollen yksi kultaisen sukupolven merkittävimmistä pelaajista.

Espanjan vuoden pelaajaksi hänet valittiin vuonna 2003, ja La Ligan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi kaudella 2011-2012. Lisäksi Xabi Alonso nimettiin kerran Mestarien liigan, kerran Bundesliigan ja kerran EM-kisojen tähdistöjoukkueeseen, sekä kahdesti FIFA:n vuoden joukkueeseen.