Palloliitto tiedottaa kotisivuillaan, että useiden kotimaisten jalkapallosarjojen aikatauluihin on tehty muutoksia koronapandemiatilanteesta johtuen. Muun muassa Miesten Ykkösen ja Kakkosen alkaminen viivästyy.

Palloliiton uutisen voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

Naisten pääsarja, Subway Kansallinen Liiga aikoo aloittaa sarjakauden suunnitellusti 17. huhtikuuta, mikäli viranomaisrajoituksiin ei tule muutoksia. Kauden alku pelataan kuitenkin tyhjille katsomoille ilman yleisöä.

Myös Naisten Ykkönen alkaa näillä näkymin alkuperäisen otteluohjelman mukaisesti, mutta Naisten kakkosta siirretään eteenpäin yhdellä kierroksella, alkamaan 8. toukokuuta.

– Kansallisen Liigan seuroissa vallitsi yhteisymmärrys siitä, että kausi yritetään käynnistää ajallaan huolimatta tyhjistä katsomoista. Koronasta johtuvia mahdollisia ottelusiirtoja koitetaan järjestellä arkipeleiksi ja muutamalle vapaalle viikonlopulle, Palloliiton kilpailutoimenjohtaja Pekka Soini kertoo tiedotteessa.

Miesten toiseksi ja kolmanneksi korkeimpien sarjatasojen Ykkösen ja Kakkosen alkamista on puolestaan siirretty. Uuden ohjelman mukaisesti Ykkösen avauskierros pelataan 5.-9.5. ja Kakkosen 6.-9.5.

Ykkösen runkosarjan päätöskierros pelataan viikonloppuna 18.-19.9. Tavoitteena on, että loppusarjat saataisiin pelattua valmiiksi 23.-24.10. Vaikka sarja-avaus siirtyikin kolmella kierroksella eteenpäin, on suunnitelmissa pelata edelleen Ykkösen ylempi ja alempi jatkosarja. Karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä pudotettiin kuitenkin ohjelmasta pois, ja Veikkausliigan karsintaan etenee yläloppusarjassa toiseksi sijoittunut joukkue. Sarjan voittaja nousee tuttuun tapaan suoraan.

Kakkosen ohjelmasta pudotettiin suunnitelmissa olleet lohkojen neljän parhaan loppusarjat. Kakkosen päätöskierros pelataan 23.-24. lokakuuta.

Nuorten SM-karsinnat ja Ykkösen sarjat käynnistyvät tämänhetkisten tietojen mukaan aikaisintaan toukokuussa.