Bayern München lähtee mitä todennäköisemmin kauteen 2021-2022 uuden valmentajan opein. Nykyinen valmentaja Hansi Flick ilmoitti pari viikkoa sitten julkisesti, että haluaa purkaa Bayernin kanssa sopimuksensa. Flickin uskotaan kärkkyvän Joachim Löwiltä kesän EM-kisojen jälkeen vapautuvaa paikkaa Saksan maajoukkueen valmentajana.

Flickin seuraajahuhuihin nostettiin erittäin nopeasti ”Baby Mourinhoksikin” joskus ristitty RB Leipzigin Julian Nagelsmann. Nagelsmann ehti kiistää puheet pariinkin otteeseen (lue lisää täältä ja täältä), mutta jalkapallon siirtohuhuja tarkasti raportoiva Bild löi sunnuntai-iltana vain lisää vettä myllyyn.

Bildin mukaan Bayern on Nagelsmannista hyvin kiinnostunut, mutta jos se miehen uudeksi valmentajakseen haluaa, tulee Nagelsmannista samalla historian kallein valmentaja koko maailmassa. Leipzig nimittäin pyytää Nagelsmannista huimaa 30 miljoonan korvausta. RB Leipzigin ja Nagelsmannin sopimus kattaa vielä seuraavatkin kaksi kautta.

Bayernin johtoportaasta on kerrottu, että Flickin sopimuksen purkamisesta ollaan valmiita keskustelemaan, mutta ilman korvausta ei hänestäkään haluta luopua. Saksan jalkapalloliitto DFB ei yleishyödyllisenä järjestönä siirtokorvausta varmastikaan halua maksaa, joten Bayernille ja Flickille jäisi käytännössä kaksi vaihtoehtoa.

[readmore from=Bayern-München]

Flick voisi luopua omasta aloitteestaan joko osasta 8 miljoonan euron vuosipalkkaansa tai puolen miljoonan euron mestaruusbonuksestaan. Tai sitten hänelle voitaisiin langettaa sakko sopimusrikkomuksesta. Sen Flick voisi rahastaa puolestaan seuraavalta työnantajaltaan hyvityksenä.

Bayern Münchenin johtokunta etäkokoustaa maanantaina puoliltapäivin. Kokouksessa on määrä keskustella niin Flickin kuin Nagelsmanninkin tilanteesta.

Bundesliigassa on maksettu tänä keväänä jo mittavia korvauksia ensi kauden valmentajanimityksistä. Borussia Dortmund maksoi Borussia Mönchengladbachille noin viisi miljoonaa euroa Marco Rosen värväyksestä. Mönchengladbach puolestaan hankki Rosen korvaajaksi Eintracht Frankfurtista 7,5 miljoonalla eurolla Adi Hütterin.