Lionel Messi on ilmeisesti hieman lähempänä jäädä Barcelonaan myös ensi kaudeksi. Näin kertoi keskiviikkoiltana espanjalainen TV3. Kanavan mukaan Messin isä Jorge Messi tapasi viime viikolla Barcelonan puheenjohtaja Joan Laportan, ja tapaaminen sujui erittäin hyvässä hengessä.

Vaikka konkreettista jatkosopimustarjousta ei vielä ole tehty, arvellaan Messin olevan suostuvainen tuntuvaan palkanalennuksen. Ehdotuksen mukaan Messi ansaitsisi aluksi vain puolet nykyisistä vuosiansioistaan. Messi on toki ansainnut uransa aikana jo yli miljardin, joten kovin ahtaalle hän ei silti joutuisi.

Vastineeksi palkanalennuksesta Messin sopimus olisi erittäin pitkä, ja ulottuisi myös peliuran jälkeisiin vuosiin. Suunnitelman mukaan Messi pelaisi Barcelonassa vielä kaksi kautta ja siirtyisi sitten Yhdysvaltoihin peliuransa viimeisiksi vuosiksi, toimien samalla FC Barcelonan lähettiläänä. Sen jälkeen hän palaisi Barcelonaan ja saisi roolin seuran urheilujohdossa.

[readmore from=Messi-Lionel]

Messin jatko Barcelonassa on ollut koko ajan korkealla uusvanhan puheenjohtajan Joan Laportan työlistalla. Messi on Barcelonan kasvot eikä hänen haluta pelaavan Euroopassa missään toisessa seurassa. Rahaa hanke kuitenkin vaatii, mutta siihen Laporta on sitoutunut.

Lähteet: AS ja Marca