Euroopan Superliiga julkaisi projektinsa viime viikon sunnuntai-iltana.

Superliigan suunnitelmat murenivat palasiksi vain muutamassa päivässä, kun valtaosa seuroista päätti jättää Superliigan taakseen. Tällä hetkellä vain Real Madrid, Barcelona ja Juventus ovat edelleen mukana Superliigassa.

Superliigan suunnitelma oli tuoda sarjaan 15 perustajaseuraa, jotka eivät voisi pudota Superliigasta pois. Lisäksi ideana oli tuoda mukaan vuosittain viisi joukkuetta urheilullisin meriitein. Idea ammuttiin nopeasti alas.

The Telegraph haastatteli Arsène Wengeriä, joka kertoi oman mielipiteensä epäonnistuneesta Euroopan Superliigasta.

– Eurooppalaisessa jalkapallokulttuurissa avainasemassa on se, että pääset omilla meriiteillä mukaan eurokilpailuihin. En ymmärrä, miten joku ajatteli, että tuollaiset ideat hyväksyttäisiin mukisematta, Wenger viittasi suljettuun sarjaan.

– Yllättävintä oli englantilaisseurojen käytös. Kaikki Euroopassa unelmoivat Valioliigan tuhoutumisesta. Ja nyt englantilaisseurat olivat valmiit tekemään sen itse. Aluksi Englannissa äänestettiin brexitin puolesta ja nyt he halusivat tuoda Superliigan sinne. Englannilla on maailman laadukkain jalkapallosarja. Superliiga tuhoaisi sen täysin.

Valioliiga näkyy V Sportin kanavilla ja Viaplayssa.