Italian Serie A:ssa pelataan tänään sunnuntaina päätöskierros. Mestari ja putoajat ovat selvillä, mutta panosta riittää europelipaikkojen suhteen.

Mestarien liigaan on jaossa vielä kaksi paikkaa, ja niistä taistelevat kolme joukkuetta: AC Milan, Napoli ja Juventus.

AC Milan matkustaa päätöskierroksella sarjakakkosen Atalantan vieraaksi, Napoli isännöi Veronaa ja Juventus kohtaa vieraskentällä Bolognan.

Milanille riittää Mestarien liigan paikkaan varmuudella voitto, mutta mahdollisesti myös tasapeli – jopa tappio – riippuen Napolin ja Juventuksen otteluiden tuloksista.

Italian suurseuroihin lukeutuva Milan ei ole pelannut Mestarien liigaa seitsemään vuoteen. Milanolaisseura on edellisen kerran nähty chämppärissä kaudella 2013-14, jolloin tie katkesi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Atlético Madridin käsittelyssä yhteismaalein 5-1.

Bergamossa pelattava päätöskierroksen ottelu onkin Milanille suurin moneen vuoteen. Mestarien liigan paikka olisi taloudellisten seikkojen lisäksi myös seuran uskottavuuden kannalta elintärkeä.

Eikä chämppäripaikka ole ainut iso asia, josta Milan pelaa Atalantaa vastaan. Se pelaa samalla myös ykkösvahdistaan, Gianluigi Donnarummasta.

22-vuotias Milan-kasvatti on toiminut nuoresta iästään huolimatta milanolaisseuran ykkösvahtina jo kuuden vuoden ajan, mutta hänen sopimuksensa päättyy kesällä. Italian maajoukkuevahti on halukas jatkamaan, mikäli Milan etenee Mestarien liigaan, mutta jos näin ei käy, pakkaa Donnarumma hyvin todennäköisesti kamppeensa ja siirtyy ilmaiseksi muihin maisemiin.

Italian Serie A:n Mestarien liiga -paikat ratkaistaan tänä iltana kello 21:45 alkaen. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruudusta.