Barcelona, Juventus ja Real Madrid ovat vastanneet tulisesti Euroopan jalkapalloliitolle UEFA:lle, joka ilmoitti aloittavansa kurinpidolliset toimet niitä vastaan Superliiga-suunnitelmien takia.

Kyseinen kolmikko oli mukana perustamassa 12 suurseuran Euroopan Superliigaa, jonka oli tarkoitus korvata Mestarien liiga niiden joukkueiden osalta. Hanke kuopattiin kuitenkin vain pari päivää virallisen julkistamisensa jälkeen, kun seura toisensa jälkeen vetäytyi siitä pois kovan ulkoisen paineen alla.

Barcelona, Juventus ja Real Madrid ovat ainoat seurat, jotka eivät ole perääntyneet Superliigasta. Kolmikon yhteistiedotteen perusteella niillä ei vaikuta olevan aikomustakaan siihen, vaikka UEFA on uhannut niitä rangaistuksilla.

– Barcelona, Juventus ja Real Madrid haluavat ilmaista ehdottoman kielteisyytensä hellitämättömiä pakkokeinoja vastaan, joita UEFA pitää yllä kolmea jalkapallon historian olennaisinta instituutiota kohtaan

– Tämä huolestuttava asenne on ilmiselvä rikkomus tuomioistuimen päätöstä kohtaan, joka on selkeästi varoittanut UEFA:a tarttumasta minkäänlaisin rankaisutoimiin Superliigan perustajaseuroja vastaan, kun oikeudelliset toimet ovat yhä käynnissä.

– Näin ollen kurinpidollisten toimien aloittaminen UEFA:n toimesta on käsittämätöntä, ja se on suora hyökkäys laillisperiaatetta vastaan, jota me Euroopan Unionin kansalaiset olemme demokraattisesti rakentaneet. Se osoittaa myös kunnioituksen puutetta itse tuomioistuimia vastaan.

Barcelonan, Juventuksen ja Real Madridin mukaan Superliigan tarkoitus on alusta alkaen ollut eurooppalaisen jalkapallon ”tilanteen parantaminen” käymällä jatkuvaa dialogia UEFA:n kanssa. Kolmikon mukaan Superliigan tavoite on nostaa kiinnostusta jalkapalloa kohtaan ja tarjota kannattajille ”parasta mahdollista show’ta”.

– Sen sijaan, että UEFA etsisi avoimen keskustelun kautta keinoja modernisoida jalkapalloa, se odottaa meidän vetäytyvän meneillään olevista oikeustoimista, jotka kyseenalaistavat sen monopolin eurooppalaisessa jalkapallossa.

– Joko me uudistamme jalkapalloilun tai sitten meidän on katsottava sen väistämätöntä tuhoa.