Kerroimme varhain maanantaiaamuna, että kahden viikon kuluttua alkava Etelä-Amerikan mestaruusturnaus Copa América on vakavasti uhattuna. Kisat piti pitää Kolumbiassa ja Argentiinassa, mutta lopulta molemmat joutuivat isännyydestä luopumaan – Kolumbia maassa jatkuvien poliittisten levottomuuksien ja Argentiina vaikean koronatilanteen takia.

Nyt maanosan jalkapalloliitto CONMEBOL on kuitenkin twiitannut, että turnaus tullaan järjestämään Brasiliassa. Uusi isäntämaa löytyi siis erittäin nopealla aikataululla. Ottelupaikkakunnista CONMEBOL sanoo tiedottavansa lähituntien aikana.

CONMEBOL.com

@CONMEBOL
¡La CONMEBOL @CopaAmerica 2021 se jugará en Brasil! Las fechas de inicio y finalización del torneo están confirmadas. Las sedes y el fixture serán informados por la CONMEBOL en las próximas horas. ¡El torneo de selecciones más antiguo del mundo hará vibrar a todo el continente!

Maanosaliiton twiitti poiki välittömästi kummastelevia ja kriittisiä reaktioita. Argentiinan koronatilanne on vakava, mutta niin on Brasiliankin. Vaikka käyrä onkin kääntynyt hivenen jo laskuun, on Covid-19 Brasiliassa kaikkea muuta kuin voitettu. Kaikkiaan Brasiliassa on todettu yli 16,5 miljoonaa koronatartuntaa ja yli 462 000 koronakuolemaa.