Chelsean keskikenttäpelaaja N’Golo Kanté valittiin lauantain Mestarien liigan loppuottelun parhaaksi pelaajaksi.

Ranskalainen maailmanmestari hoiti jälleen hommansa suurimmalla näyttämöllä; Kanté valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi myös kummassakin Chelsean välieräpelissä Real Madridia vastaan.

Chelsean kapteeni César Azpilicueta sanoi finaalin jälkeen, että Kanté on maailman paras keskikenttäpelaaja.

– Hän tekee kaiken, hänen tuomansa energia… En tiedä, kuinka monta kertaa hän riisti pallon meille tänään. Se miten hän ajaa pallon kanssa ylöspäin… Hän on joka puolella, kommentoi Azpilicueta Goalin mukaan.

– Me ikävöimme häntä, kun hän ei pelaa kanssamme. Hän on niin nöyrä ihminen, vaikka hän on voittanut maailmanmestaruuden ja nyt Mestarien liigan.

– Olen niin iloinen hänen puolestaan. Hän on valtava osa tätä joukkuetta, ja olen todella onnellinen, että hän pelaa rinnallani vielä muutaman vuoden.

Myös BT Sportin asiantuntijat olivat haltioissaan Kantén esityksestä. Chelsea-legenda Joe Cole sanoi, että hän piti entistä joukkuekaveriaan Claude Makéléléa maailman parhaana keskikenttäpelaajana, kunnes törmäsi Kantéen.

– Kanté on hämmästyttävä. Menen pirstaleiksi jo siitä, kun katson hänen pelaamistaan.

– Pelasin Makélélén kanssa ja ajattelin, että hän on paras, kunnes näin tämän kaverin. Hänellä on Makélélén ominaisuudet ja vielä vähän lisää.

– Hänellä on keskikentällä se sama vainu, joka hyökkääjillä on maalin edessä.

Valmentajalegenda Arsène Wengerin mielestä Kanté oli kentällä aivan omaa luokkaansa.

– Me kaikki näimme miehen, joka oli kentällä kaikkien muiden yläpuolella. Se oli N’Golo Kanté.

– Hän osoitti myös, että oikea tekniikka pallon pois ottamiseen on olla rikkomatta, ja hän käytti palloa joka kerta hyvin. Hän oli kerrassaan uskomaton.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
N'Golo Kanté. Magnifique! 🌟

#UCLPOTM | #UCLfinal