Olympique Lyonnais pelasi vielä viime vuoden elokuussa Mestarien liigan välierissä. Muutoin kausi 2019-2020 oli sille syvä pettymys, sille Lyon oli tällä kaudella ensimmäisen kerran 24 vuoteen ulkona eurokentiltä oltuaan vasta seitsemäntenä Ligue 1:ssa, kun sarjakausi maaliskuussa 2020 keskeytettiin.

Täksi kaudeksi Lyonin oli määrä palata kolmen joukkoon ja Mestarien liigaan, vaan toisin kävi. Lyon menetti 1-0- ja 2-1-johtonsa sunnuntain päätöskierroksella Nicea vastaan, ja hävisi ottelun lopulta 2-3. Tappion vuoksi AS Monaco pysyi Lyonin edellä pronssipaikalla pelattuaan Lensin vieraana maalittoman tasapelin, ja selviytyi Mestarien liigan karsintoihin. Lyon saa tyytyä sarjan neljäntenä Eurooppa-liigaan.

Mestarien liigasta jääminen oli Lyonille ankara pettymys, ja niinpä joukkuetta toista kauttaan valmentanut Rudi García ilmoitti heti pelin jälkeen jättävänsä paikkansa. Garcian nykyinen sopimuskin päättyi tähän kauteen, mutta nyt jatko on poissuljettu.

[readmore from=Lyon]

– Olemme tänään erittäin pettyneitä. Tämä oli painajaisskenaario, Garcia totesi medialle.

– Mokasimme toisen puoliajan. Tämä oli viimeinen otteluni täällä. Olisin halunnut jättää seuran Mestarien liigaan, mutta tämä seikkailu on nyt ohi.

Lähde: Get Football News France