Alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruus ratkaistiin Sloveniassa, Ljubljanan illassa pelatussa loppuottelussa, Saksan ja Portugalin välillä.

Vaikka tilanteita luotiin urakalla, ja kentällä oli valtava määrä energiaa, nähtiin maaleja lopulta vain yksi – se toi mestaruuden Saksalle.

Ottelussa oli alusta saakka kova syke, eikä palloa turhaan sivuttain siirrelty. Portugali oli etenkin 18-vuotiaan Tiago Tomásin yritteliäisyyden voimin alkuminuutit niskan päällä, mutta pian Saksa sai yliotteen maalitilanteiden puolesta.

Reilun vartin kohdalla Florian Wirtzin veto kaukaa otti kimmokkeen, ja pallo päätyi ylärimaan. Ennen puolen tunnin täyttymistä Diogo Meireles Costa Portugalin maalilla sai tehdä pari isoa torjuntaa.

Avausjaksolla mentiin kovaa myös rikkeitten puolesta, ne kirjattiin lukemin 7-5. Saksalaisista Wirtz ja Lukas Nmecha katselivat keltaista.

Kun pelattiin jo avausjakson lisäaikaa, Wolverhamptonin Vitinha pääsi kieputtamaan Saksan maalinedustalla pitkään, mutta ei saanut viimeistä ratkaisua tehtyä. Tauolle maaleitta.

UEFA U21 EURO

@UEFAUnder21
🇩🇪🆚🇵🇹 Who's on top in the final so far?

#U21EURO

Kuusi minuuttia peliminuuttia siitä, kun Nmecha sai varoituksen ennen taukoa, hän iski Saksan johtoon. Tilaa aukeni etukulmalla yllättävänkin paljon, ja Manchester City -pelaaja napautti tilanteeksi 1-0.

Vuoden lainalla Anderlechtissa pelannut Nmecha nosti maalia juhliessaan pelipaitaansa, ja osoitti sen alta löytynyttä viestiä, mutta selvisi ilman varoitusta, jolla olisi siis lentänyt ulos.

germanfootball_dfb

@DFB_Team_EN
NMECHAAAAA!!! ⚽ What a start to the half 😍 (49')

#U21EURO #GERPOR 1-0

What a first touch. What a second touch. What a finish! 🔥

Portugali tuli etenkin tunnin kohdalla tehtyjen vaihtojen jälkeen todella lujaa, ja alkoi tuntua siltä että joukkue ansaitsee tasoituksen. Pitkän painostuksen jälkeen kuitenkin Saksa oli taas muutamaan otteeseen lähempänä maalia.

Vaikka yritystä tai osaamistakaan ei Portugalilta puuttunut, vei Saksa lopulta ottelun ja Euroopan mestaruuden kenties suoraviivaisuutensa ansiosta.