The Athletic on luetellut mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka ovat saattaneet mennä kesän EM-kisoissa ohi innokkaimmiltakin futisfanaatikoilta.

Pikkuauton pikkuruinen Twitter-seuraajakunta

Kun Italia ja Turkki kohtasivat toisensa EM-kisojen avausottelussa, sosiaalisen median hullaannutti pieni kauko-ohjattava volkkari, joka toi ottelupallon tuomarille pelin alussa. Meemejä väsättiin ja parodiatilejä luotiin.

Volkswagenin markkinointitiimi koetti ottaa buumista kaiken irti ja teki virallisen Twitter-tilin pienelle autolleen, jota ei enää avausottelun jälkeen ole turnauksessa edes käytetty.

Viraaliksi tili ei enää millään noussut. Tilillä on kirjoitushetkellä vaivaiset 619 seuraajaa. Kaarinan Pojillakin on lähes kolme kertaa enemmän. Ohi meni sekin momentum.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Tiny Football Car & Tiny Buzz ⚡️

@TinyFootballCar
I taught Ronaldo how to run like that! #GERPOR #EURO2020

EM-kisojen silta

Vihreä kaari EM-kisojen logon alla on tarkoitus kuvata nurmen päällystämää siltaa. Silta taas symboloi turnauksen ”yhtenäisyyden” teemaa. Saman teeman mukaisesti kisojen virallinen kirjasintyyppi on nimeltään ”Bridge Type” (engl. siltatyyppi).

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Italy ⭐️⭐️⭐️⭐️

@Azzurri_En
.@EURO2020 🏆
The logo for @UEFA Euro Roma 2020 has been unveiled at the #ForoItalico: bit.ly/2cqT3qP

#VivoAzzurro @FIGC

Espanjan paita numero 15

UEFA:n laatimien sääntöjen mukaan kesän EM-turnauksessa joukkueet saavat käyttää ainoastaan numeroita 1–26. Samaan aikaan ykköseen ei saa pukeutua kukaan muu kuin maalivahti, eikä pelaajia saa kutsua enempää kuin 26.

Espanjan päävalmentaja Luis Enrique valitsi turnaukseen vain 24 peluria, mikä vähän herätti ihmetystä turnauksen alla. Vielä enemmän kohua synnytti päätös jättää pitkäaikainen kapteeni Sergio Ramos, 35, kotiin.

Nyt espanjalaisilla on käytössään kaikki numerot yhdestä 24:een. Kaikki paitsi 15.

Ramos on pitkään pitänyt numeroa 15 maaotteluissa. Se on hänen tapansa osoittaa kunnioitustaan ystäväänsä Antonio Puertaa kohtaan. Vuonna 2007 Puerta kuoli 22-vuotiaana sydänhalvaukseen.

Kukaan pelaajista ei halunnut käyttää 15:tä, koska he puolestaan halusivat sillä tavalla kunnioittaa kapteeniaan.

Pedrin paitaa koristaa numero 26, joten myöskin 25 on jäänyt käyttämättä.

”Passin leimat” Adidaksen paidoissa

Siinä ei ole mitään uutta, että ottelukohtaisia yksityiskohtia painatetaan pelaajien paitoihin, mutta Adidaksen toteutustapa on verrattain ainutlaatuinen.

Saksalainen vaatevalmistaja on huomioinut kisaisäntien moninaisuuden ja lisännyt uniikin leiman oman logonsa ja maajoukkueen tunnuksen väliin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

The Athletic Soccer

@TheAthleticSCCR
A nice detail on Wales' kits (and those of several other Euro 2020 teams): A passport stamp style badge in the shape of the stadium they're playing in. In this case, Amsterdam's Johan Cruyff Arena.

That and more you might not know about Euro 2020 here:

theathletic.com/2674226/2021/0…

Akhilleus-ennustajakissan paluu

Mustekala Paulin ja vuoden 2010 MM-kisojen jälkeen jokainen lemmikin- ja eläintarhan omistaja on yrittänyt hioa omasta elukastaan yhtä etevän oraakkelin.

Venäjä nimesi viime MM-turnausta varten jopa virallisen eläinennustajan: sokean kissan nimeltään Akhilleus.

Akhilleus avasi nämäkin EM-kisat vahvasti. Ensin se veikkasi oikein, että Italia päihittäisi Turkin, Belgia Venäjän ja Venäjä Suomen. Sitten se nolasi itsensä, kun se arveli Puolan voittavan Slovakian.

Ei se ole mikään ihmekään. Eihän Akhilleus olekaan näiden kisojen ”virallinen” maskotti.

FIFA:n virtuaalinen legenda Unkarin valmentajana

Athleticin mukaan jokainen FIFA 97:ää pelannut muistaa, että Unkarin nykyinen päävalmentaja Marco Rossi oli jostain selittämättömästä syystä tuon videopelin paras pelaaja. Hänen virtuaalihahmonsa kokonaisuus oli ja on siellä edelleen 97 — kokonaiset kolme pistettä korkeampi kuin esimerkiksi George Weahin, Ryan Giggsin, Alan Shearerin tai Lothar Matthäusin vastaavat lukemat.

Rossi ei ikinä edes pelannut Italian maajoukkueessa eikä Wikipediassa puhuta mitään hänen pelaajaurastaan. Todennäköisesti, jos googlaat hänen nimensä, sinulle tarjotaan ensimmäisenä jääkiekkoilija Marco Rossin Elite Prospects -sivua.

Videopelissä jalkapalloilija Rossi edustaa Sampdoriaa. Joukkuetta, josta hän oli ehtinyt lähteä jo vuosi ennen pelin ilmestymistä.

Artikkeli on referaatti eikä sisällä kaikkia alkuperäiseen juttuun valittuja faktoja.