Mestarien liigan finaalissa kovia kokenut Kevin De Bruyne ei joudu leikkaukseen murtumiensa vuoksi, kertoo Belgian A-maajoukkueen päävalmentaja Roberto Martinez.

29-vuotias De Bruyne kärsi nenä- ja silmäkuoppamurtuman, kun hän törmäsi viime viikonloppuna pelatussa chämppärifinaalissa voimalla Antonio Rüdigeriin.

De Bruynen pelaamista EM-kisoissa pidettiin epävarmana, mutta Martinezin mukaan keskikenttäpelaaja välttää leikkauksen ja liittyy pian mukaan Belgian EM-kisaryhmään.

– Seuraamme tarkasti hänen tilannettaan. Teemme myös ylimääräisiä testejä nähdäksemme, miten hänen toipumisensa etenee. Olemme varovaisia hänen (paluun) suhteen, Martinez kertoi.

– Olemme erittäin onnekkaita. Vaikka Kevinillä on kaksi murtumaa, hän ei tarvitse leikkausta. Mikäli hän olisi joutunut leikkaukseen, hänen osallistuminen EM-kisoihin olisi ollut mahdotonta.

– Toivotamme Kevinille nopeaa paranemista. Olen vakuuttunut siitä, että hän voi liittyä joukkueeseemme lähitulevaisuudessa.

Belgia aloittaa EM-kisaurakkansa 12. kesäkuuta Venäjää vastaan. Tanskan se kohtaa 17. kesäkuuta, ja 21. kesäkuuta pelattavassa alkulohkon päätösottelussa vastaan asettuu Suomi.