EM-kisoista on pelattu nyt ensimmäinen ottelukierros kokonaan ja kolme ottelua toistakin kierrosta. Avauskierroksen vakuuttavimmat maat olivat monien mielestä Ranska, Belgia ja Italia, joka ehti ensimmäisenä tästä kolmikosta pelata jo toisenkin ottelunsa. Siinä kaatui Sveitsi samoin 3-0 -numeroin kuin Turkki avauskierroksella, ja Italian esitys oli jälleen paitsi näyttävä niin myös hyvin tehokas.

Tuoreimpien voittojen myötä Italian voittoputki on nyt jo kymmenen ottelun mittainen. Näissä otteluissa se ei ole päästänyt maalin maalia, ja on tehnyt itse 31 osumaa. Edellisen kerran Italian verkkoa heilutti Hollannin Donny van de Beek 1-1-tasapeliin päättyneessä Nations Leaguen ottelussa 14. lokakuuta.

Myös vuoden 2019 EM-karsinnoissa – joissa Italia pelasi Suomen kanssa samassa lohkossa – Azzurri voitti kaikki kymmenen otteluaan. Italian edellistä tappiota saadaan hakea syyskuulta 2018, jolloin Portugali oli harjoituspelissä parempi numeroin 1-0.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Kuusi pistettä ja maaliero 6-0 on ollut erittäin vahva startti turnaukseen, mutta tilastojen takaa näkyy, millaista iloista dominanssia Italia on otteluissa Turkkia ja Sveitsiä vastaan esittänyt. Se on laukonut näissä peleissä yhteensä 37 kertaa, ja laukauksista 11 on suuntautunut maalia kohti. Viimeistely on ollut myös tehokasta, sillä niin sanottu maaliodottama on ollut 4,69 maalia, mutta verkko onkin heilunut kuusi kertaa.

Maalivahti Gianluigi Donnarummalle on sen sijaan kirjattu vain yksi torjunta, eilen Sveitsiä vastaan. Turkki ja Sveitsi pääsivät laukomaan yhteensä yhdeksän kertaa, ja kudeista vain yksi on mennyt Donnarumman maalia kohti. Vastustajien yhteenlaskettu maaliodottama on ollut 0,86 maalia, mutta toistaiseksi Italian nollataika on kestänyt.

Statman Dave

@StatmanDave
Italy at #EURO2020:

🔘 37 shots [11 on target]
🔘 4.69 expected goals
🔘 6 goals scored

🔘 9 shots faced [1 on target]
🔘 0.86 expected goals against
🔘 0 goals conceded

Ominous. 🇮🇹🇮🇹🇮🇹

Italian joukkueessa on ollut valtavasti onnistujia, mutta erityisen vahvasti kisat ovat aloittaneet keskikenttäpelaaja Jorginho sekä kaksi maalia mieheen tehneet Manuel Locatelli ja Ciro Immobile. Immobile on tehnyt vähintään yhden maalin jo viidessä peräkkäisessä maaottelussa.

Statman Dave

@StatmanDave
Manuel Locatelli’s game by numbers vs. Switzerland:

90% pass accuracy
57 touches — 4 in the box
8 passes into final third
3/4 long passes
2 interceptions
2 shots
2 goals

Announced himself on the world stage. 🔥

Statman Dave

@StatmanDave
Jorginho’s game by numbers vs. Switzerland:

100% dribble success
100% tackles won
90% pass accuracy
78% total duels won
5 fouls suffered
3 interceptions

Had such an impressive start to the tournament. 🇮🇹