Ranskan maajoukkueen ja Chelsean keskikenttäpelaaja N’Golo Kanté suhtautuu maltillisesti mahdollisuuksiinsa voittaa tämän vuoden Ballon d’Or.

Manchester Unitedin Paul Pogba ja Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps ovat jo sanoneet, että Kanté, 30, ansaitsisi maailman parhaan pelaajan palkinnon. Kanté pelasi Chelsean riveissä fantastisen kauden, joka päättyi Mestarien liigan voittoon. Hänet valittiin vieläpä parhaaksi pelaajaksi kummassakin välierässä Real Madridia vastaan sekä finaalissa Manchester Cityä vastaan.

Vaatimattomana tunnettu ranskalaistähti ei ole kuitenkaan vielä raivannut palkintokaappiinsa tilaa Kultaiselle pallolle.

– Siitä on hieman aikaista puhua nyt. Vuosi on puolivälissä, vielä on kuusi kuukautta jäljellä, paljon pelejä ja kilpailuja pelaamatta. Nyt ei ole tarpeen sanoa, että minä ansaitsisin sen, kommentoi Kanté Goalin mukaan.

– Muutama vuosi sitten olin [Ballon d’Orin] äänestyksessä kärkikymmenikössä. Se oli ensimmäinen kertani ja se oli mukavaa. Mutta sen voittaminen on asia erikseen.

– Se on mahtava henkilökohtainen palkinto. Se ei ole tavoite, jota kohti teen töitä. Entiset voittajat ovat pelaajia, jotka ovat saavuttaneet mahtavia juttuja urallaan.

Kantélta kysyttiin myös tuoreesta kyselystä, jossa hänet äänestettiin Kylian Mbappéa suositummaksi jalkapalloilijaksi Ranskassa. Mbappé oli koko kansan keskuudessa suositumpi, mutta nimenomaisesti jalkapallofaneiksi tunnustautuneet äänestäjät nostivat Kantén PSG:n tähtihyökkääjän yläpuolelle.

– En kiinnitä tuollaiseen juurikaan huomiota, keskityn joukkueen tavoitteisiin. Se saattaa koskettaa minua hieman, mutta me yritämme tehdä, mitä olemme aina tehneet. Olemme omia itsejämme, annamme parhaamme kentällä. Mitä ylistykseen tulee, se on liioiteltua, eikä se ole tarpeen, sanoi Kanté.