UEFA pitää yllä tarkkoja tilastoja kaikesta, mitä EM-kentillä tapahtuu. Osan näistä se jakaa suurelle yleisölle.

Tätä kautta on selvinnyt, ketkä juoksivat nopeimmin alkulohkovaiheen otteluissa. Korkeimman huippunopeuden kellottivat Unkarin Loïc Négo, 30, ja Italian Leonardo Spinazzola, 28, jotka ylsivät 33,8 kilometrin tuntivauhtiin.

Kuudennella sijalla on Huuhkajien oma Teemu Pukki, 31, joka paineli parhaimmillaan 33,3 kilometriä tunnissa. UEFA:n mukaan yhtä kovaa vauhtia kiri kolme muuta pelaajaa. Pukin tilastoja avittanee se, että Suomen pelisuunnitelmaan kuuluivat olennaisesti vastahyökkäykset. Tosin Pukin nilkka ei välttämättä ollut täysin kuntoutunut.

Suomessa revittiin Portugali–Saksa-ottelun jälkeen isoja otsikoita Cristiano Ronaldon, 36, ”häikäisevästä” 28,8 kilometrin tuntinopeudesta. Tuolla noteerauksella hän yltää tässä tilastossa sijalle 246. Samalla sijalla ovat muun muassa Daniel O’Shaughnessy, 26, ja Joel Pohjanpalo, 26.

  • ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Huomionarvoista on sekin, että Veikkausliigassa juostiin samaan aikaan huomattavasti kovempaa kuin yhdelläkään EM-viheriöllä. Tampereen Ilveksen Eric Oteng, 19, hurjasteli yli 36 kilometriä tunnissa vaiherikkaassa ottelussa HJK:ta vastaan.

Suomi on toistaiseksi muutenkin hyvin edustettuna UEFA:n tilastoissa. Robin Lod, 28, esimerkiksi on juossut kaikista pelaajista kahdeksanneksi eniten: 32,6 kilometriä. Samoihin lukemiin yltää Englannin Kalvin Phillips, 25.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

🏃‍♂️💨 Eric Oteng - 36,34 km/h

#ilves #keltavihreä #veikkausliiga
TOP3-faktat - Powered by Polar Suomi ⚡

Katso kuvista eilisen HJK-Ilves -ottelun TOP3-nopeudet ja juostut matkat! 🏃‍♂️💨

#ilves #keltavihreä #veikkausliiga #polarsuomi