Suomen alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkueen, Pikkuhuuhkajien, vuoden ensimmäiset maaottelut menivät tuloksellisesti penkin alle.

Pikkuhuuhkajat leireili Eerikkilässä, Ruotsin Falkenbergissä ja Slovakian Samorinissä. Viime viikolla Ruotsi oli vahvempi maalein 2-0 ja viime tiistaina Slovakia latoi taululle 4-0-loppulukemat jo ensimmäisellä puoliajalla.

Suomen päävalmentaja Juha Malinen kertasi Palloliiton sivuilla Slovakia-pelin tapahtumia.

– Pojat tekivät viikon aikana kaiken tunnollisesti ja heittäytyivät mukaan täysillä. Slovakia-ottelun alussa tempo oli niin kova, ettemme pystyneet vastata siihen, vaikka avausjakson maalipaikat olivat lopulta 6–6. He etenivät maalintekopaikkoihin yksinkertaisesti ja tehokkaasti. Maalit olivat seurausta nopeista ja taitavista suorituksista.

– Toiselle jaksolle pyrimme vakauttamaan pallollista peliämme muutamalla muutoksella. Saimme paremman kontrollin pallosta ja saimme pidettyä heidät poissa hyviltä maalintekopaikoilta, muttemme onnistuneet hyödyntämään omia paikkojamme. Toisen jakson maalintekopaikat jakautuivat meille 9–3 – kylmä fakta on kuitenkin se, ettemme tehneet maaliakaan.

Pikkuhuuhkajien seuraavat ottelut ovat vuorossa syyskuussa, kun EM-karsinnat polkaistaan käyntiin. Ruotsi- ja Slovakia peleissä saatiin Malisen mukaan paljon tietoa reilusta 30 pelaajasta. Hän toivoo saavansa EM-karsintoihin mukaan vielä 7–8 pelaajaa.

– Karsintoihin on aikaa vielä kolme kuukautta, ja seuraamme tilannetta tiukasti. Olemme muodostaneet maalis- ja kesäkuun harjoituspeleistä ja tapahtumista pelikirjan, jota käymme läpi tulevina viikkoina ja kuukausina. Meidän täytyy parantaa sekä pallollista että pallotonta peliämme, jotta menestymme karsinnoissa.

– Etenkin maalintekopuolella meillä on aika paljon lisää potentiaalia. Toivon, että kaikilla pelaajilla on halu ja mahdollisuus tulla seuraaviin tapahtumiin.