Romelu Lukaku, 28, ja Cristiano Ronaldo, 36, kilpailevat kesän EM-kilpailujen maalikuninkuudesta. Lukakulla maaleja on toistaiseksi kasassa kolme, Ronaldolla viisi. Ronaldon maaleista kolme on tullut pilkulta.

Kaksikko kohtanee toisensa huomenna sunnuntaina neljännesvälierissä, kun Lukakun edustamaa Belgiaa lähtee haastamaan Ronaldon kapteenoima Portugali.

Lehdistötilaisuudessa Lukakulta kysyttiin, onko Ronaldon kohtaaminen Serie A:ssa tehnyt hänestä paremman pelaajan. Lukaku pelaa ammatikseen Internazionalessa, Ronaldo Juventuksessa.

– Henkilökohtaisella tasolla, kyllä.

– Joukkueena oli tärkeää vain voittaa mestaruus. Me teimme sen. Se oli erityistä, se tapa, jolla pelasimme isoissa otteluissa. Voitimme paljon, se oli hieno kausi meille. Toivomme, että voimme uusia mestaruuden ensi vuonna.

Entä mitkä Ronaldon ominaisuudet saavat Lukakun kateelliseksi?

– Haluaisin hänen kykynsä kuljettaa palloa ja laukoa sitä. Hänestä olisi kivaa saada minun voimakkuuteni!

Lukakun näkemys voi tulla yllätyksenä, koska Ronaldo ei ole enää vuosiin erottunut kuljetustaitojensa ansiosta. Peippailla osaavat muutkin ja vielä paljon tehokkaammin.

Ronaldo nousi keskiviikkona Ali Daein rinnalle kaikkien aikojen maalintekijäksi miesten maaotteluissa. Samalla hänestä tuli maaliahnein eurooppalainen arvokisojen historiassa. MM- ja EM-kisoissa on syntynyt yhteensä 21 maalia.

– Nuo ovat vaikuttavia numeroita, Lukaku lisäsi.

– Jos on joku, joka pystyy takomaan tuollaisia lukemia kerrasta toiseen, se on hän. Hattu pois päästä.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Lukaku muisteli myös Juventuksen vaikeaa viime kautta. Ronaldolla väitettiin olleen siinä osansa.

– Kuinka vanha hän on, 36? [Juventus] putosi Mestarien liigassa Portoa vastaan. Se, miten paljon häntä moitittiin [siitä]… Olin että: ”Vau, tuo on uskomatonta.”

– Sitten seuraavassa pelissä hän teki hattutempun. On motivoivaa, kun joku omassa liigassasi pystyy tekemään tuollaisia asioita tuolla iällä. Sitten sitä ajattelee, että miksi en minäkin pääsisi tuolle tasolle tai mahdollisimman lähelle sitä.

– Hän on pelaaja, jonka varaan voi luottaa. Hän voittaa. Se on vaikuttavaa.

Lukaku tunnusti myös unelmoivansa Ballon d’Orin voittamisesta. Lisäksi belgialaisesta tuntuu hienolta, että nykyisin häntäkin pidetään yleisesti maailmanluokan pelaajana. Serie A palkitsi Lukakun viime kauden päätteeksi sarjan parhaaksi ja arvokkaimmaksi pelaajaksi.