Ranskalle ikävä loukkaantumisuutinen – Barca-tähti lähti jo kisoista

© Kuva: Getty Images

Yksi EM-kisojen lohkovaiheen päätöskierroksen herkkupaloista on ehdottomasti keskiviikkona pelattava ottelu Portugali-Ranska. Tasapeli veisi luultavasti molemmat maat jatkopeleihin, mutta tappiolla Portugali jäisi todennäköisesti rannalle. Edes Ranskan jatkopaikka ei ole vielä varma, vaan sillekin voisi vielä jäädä luu käteen, jos se häviäisi selvänumeroisesti Portugalille. Ranskan tilanne voi tosin selkiytyä jo ennen keskiviikkoiltaa.

Puolustavan maailmanmestarin kokoonpano sai kuitenkin huonoja uutisia. Barcelonan laitahyökkääjä Ousmane Dembélé on poistunut kisajoukkueen vahvuudesta ja matkustanut jo kotiinsa. Dembélé ei pysty enää pelaamaan, sillä hän sai Unkaria vastaan pelatussa ottelussa polvivamman.

RMC:n mukaan Dembélé joutuu ainakin kolmen viikon huilille, mutta joissain espanjalaislähteissä pelätään sairausloman venyvän jopa kahden kuukauden mittaiseksi. Tällöin vaaraantuisi paitsi Dembélén alkukausi Barcelonassa sekä mahdollinen tänä kesänä huhuttu myynti. Hänellä on alkamassa sopimuksensa viimeinen vuosi Barcelonassa.

24-vuotias Dembélé pelasi Ranskan molemmissa tähänastisissa otteluissa, yhteensä noin 31 peliminuuttia.

Portugalin tilanne näyttää vähän valoisammalta, sillä ottelusta Saksaa vastaan sivussa olleet João Félix ja Nuno Mendes ovat palanneet joukkueen harjoitusvahvuuteen. Näillä näkymin lihasvammoista kärsinyt kaksikko on Ranskaa vastaan käytettävissä.

Lähteet: Mundo Deportivo ja Get Football News France