Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps sanoo, että Chelsean keskikenttäpelaaja N’Golo Kanté ansaitsisi maailman parhaan pelaajan palkinnon, eli France Footballin jakaman Kultaisen pallon (Ballon d’Or).

Kanté, 30, oli Chelsean kantavia voimia, kun joukkue eteni tällä kaudella Mestarien liigan voittoon. Hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi kummassakin välierässä Real Madridia vastaan sekä finaalissa Manchester Cityä vastaan.

Tällä hetkellä Kanté on Ranskan maajoukkueen kanssa valmistautumassa ensi viikolla alkaviin EM-kisoihin. Hallitseva maailmanmestari Ranska on yksi turnauksen suurista voittajasuosikeista.

Kantén maajoukkuekaveri Paul Pogba sanoi jo, että Kanté ansaitsisi Kultaisen pallon voitettuaan Mestarien liigan. Henkilökohtaisissa palkinnoissa suositaan yleensä hyökkäyspään pelaajia, mutta Kanté on myös Deschampsin mielestä selkeä ehdokas vuoden parhaaksi pelaajaksi.

– Ballon d’Or? Hän ansaitsee sen, sanoi Deschamps Goalin mukaan.

– Tunnette valintakriteerit yhtä hyvin kuin minäkin. Se koskee yleensä lähinnä hyökkääviä pelaajia. Kun puolustaja tai keskikenttäpelaaja on valittu, se on johtunut siitä, että yksikään hyökkääjä ei oikein erottunut vuoden aikana joukosta.

– Hän (Kanté) on yksi kantavista voimista myös Ranskan joukkueessa.