Ranska johtaa EM-kisojen alkulohkoa neljällä pisteellään, ja on jo varma pudotuspeleihin jatkaja. Sijoitus lohkossa voi kuitenkin olla vielä ensimmäinen, toinen tai kolmas. Kaikki ratkeaa illan otteluissa Saksa-Unkari ja Portugali-Ranska.

Hallitseva maailmanmestari lähti kisoihin korkein odotuksin, mutta tehottomuus on vaivannut ensimmäisissä otteluissa. Ranska on onnistunut maalinteossa sekä otteluissa Saksaa että Unkaria vastaan vain kerran kummassakin. Vahvan seurajoukkuekauden Real Madridissa pelannut Karim Benzema on yhä maaleitta maajoukkueessa palattuaan Ranskan paitaan lähes kuuden vuoden poissaolon jälkeen. Valmentaja Didier Deschampsin luotto kokeneeseen kärkimieheen ei kuitenkaan horju.

– Benzemalla on runsaasti kokemusta, eikä hän tule epäilemään itseään, Deschamps totesi lauantaisen Unkari-ottelun jälkeen.

– Hän on tehnyt erittäin hyviä asioita, muttei ole onnistunut maalinteossa. Hän tietää, että ihmiset haluavat hänen tekevän maaleja. Hyökkääjä tarvitsee maaleja, mutta olennaista on se, että hänen itseluottamuksensa on kunnossa, ja hän myös tietää, että minä luotan häneen.

33-vuotias Benzema on tehnyt kaikkiaan 27 maalia 85 pelaamassaan maaottelussa, mutta EM-kisoissa hän ei ole heiluttanut verkkoa vielä kertaakaan. Benzema jäi maaleitta sekä vuosien 2008 että 2012 EM-turnauksissa, ja viisi vuotta sitten häntä ei valittu joukkueeseen surullisenkuuluisan kiristysskandaalin vuoksi.

[readmore from=Benzema-Karim]

Kahdeksassa EM-ottelussaan Benzema on laukonut 30 kertaa, muttei ole tehnyt ainuttakaan maalia. Se on kisahistorian kolmanneksi kehnoin saldo 34 kertaa laukoneen Andrés Iniestan ja 33 kertaa laukoneen Clarence Seedorfin jälkeen. Ottelussa Saksaa vastaan Benzema ehti jo tuulettaa tekemäänsä maalia, mutta osuma lopulta hylättiin paitsiona.

Ottelu edellisten EM-kisojen finalistien Portugalin ja Ranskan välillä alkaa kello 22. Peli pelataan Budapestissa.

Lähde: Goal