Kansainvälisen ohjaajan toiminta Tanska–Suomi-ottelussa on tuomittu moraalisesti. Kansainvälisessä kuvasignaalissa yritettiin kuvata mahdollisimman paljon ja mahdollisimman läheltä Christian Eriksenin, 29, kasvoja ja hänelle suoritettuja hoitotoimenpiteitä, kun tämä makasi tiedottomana kentällä.

Tanskan pelaajat joutuivat asettumaan näköesteeksi Eriksenin ja lääkintäjoukkojen eteen, jotta kamerat eivät pystyneet suoraan kuvaamaan heitä.

Artikkeli jatkuu upotusten jälkeen.

🇵🇸

@am_orvind
They're recording all of this because they see physical and emotional trauma as spectacle. This is just another part of the tournament for them.

Secret Drug Addict

@ScrtDrugAddict
Camera men will cut away from streakers but are happy to show Christian Eriksen’s wife crying on the side of the pitch

Siavoush Fallahi

@SiavoushF
#Den is a team I’ll forever respect. The protection here, that shouldn’t be needed because cameras should’ve been cut. I hope and pray Eriksen is well.

Ian Wright

@IanWright0
CUT TO THE STUDIO FFS!!!!

Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC pyysi jo anteeksi sitä, että se näytti Eriksenin elvytystä, eikä siirtynyt tarpeeksi ajoissa studiokuvaan. Myös Ylen valinta välittää kuvaa stadionilta sai osakseen hieman kielteistä arvostelua.

Tänään sunnuntaina Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila pahoitteli tapahtunutta:

– Kansainvälisessä kuvasignaalissa välittyi liikaa lähikuvia tilanteesta. Siitä on syytä olla pahoillaan, Ylä-Anttila sanoi twiitissään ja jakoi samalla Ylen tiedotteen asiasta.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Merja Ylä-Anttila

@merjaya
Kansainvälisessä kuvasignaalissa välittyi liikaa lähikuvia tilanteesta. Siitä on syytä olla pahoillaan. ”On tärkeää ettei hengenvaarallisia loukkaantumisia tai sairaskohtauksia näytetä lähikuvissa ja tapahtumat käydään varmasti läpi ja niistä opitaan.” yle.fi/aihe/artikkeli…
yle.fi

Huuhkajien dramaattinen avausottelu keräsi miljoonat suomalaiset ruutujen ääreen

Ottelu tavoitti TV2:ssa 2,3 miljoonaa katsojaa.

Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen sympatisoi tiedotteessa myös kansainvälistä ohjaajaa, joka joutui sekunneissa tarttumaan sangen haastavaan ja vastuulliseen haasteeseen:

– Ottelu sai — — valitettavan käänteen, jollaista ei kukaan pystynyt ennakoimaan. Tapahtuma oli järkytys kaikille, myös meille. Koko tiimi teki lähetystä erittäin vaikeassa tilanteessa ja kertoi tapahtumista tilanteen vakavuuden vaatimalla tavalla.

– Kukaan ei halua nähdä tällaisia tilanteita ja on tärkeää, että hengenvaarallisia loukkaantumisia ei näytetä lähikuvissa. Poikkeuksellinen tilanne käydään varmasti kaikkialla tarkasti läpi, ja siitä otetaan opiksi.

Ottelulähetys keräsi Yle TV2:ssa keskimäärin 1,2 miljoonaa katsojaa ruutujen ääreen.

EM-kisojen LIVE-seuranta löytyy täältä.

 

.