SportExpressenin mukaan Huuhkajien ja Werder Bremenin entinen kapteeni Niklas Moisander, 35, allekirjoittaa lähipäivinä sopimuksen Malmö FF:n kanssa. Osapuolten tarvitsee enää hioa yksityiskohdat kuntoon.

Moisander matkusti maanantaina iltapäivällä lentokoneella Tukholman Brommasta Malmöhön. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, ja hän läpäisee lääkärintarkastuksen, hänen siirtonsa julkistetaan piakkoin.

Moisander pelasi viisi edellistä kauttaan Werder Bremenissä Bundesliigaa. Viime kauden päätteeksi seura kuitenkin putosi Saksan pääsarjasta, ja samalla vahvistettiin, ettei suomalainen enää jatka uraansa Saksassa. Kahdella asialla ei ollut yhteyttä keskenään.

Moisanderin vaimo on kotoisin Tukholmasta. Perhe on jo pitkään suunnitellut asettuvansa asumaan Ruotsin pääkaupunkiin.

Siksi olikin luonnollista, että moni toimittaja arveli Moisanderin päätyvän tulevaksi kaudeksi johonkin Allsvenskanin tukholmalaisjoukkueista tai jopa Uppsalan IK Siriusiin. (Uppsalasta on Tukholmaan matkaa noin 70 kilometriä.) Sirius jopa vahvisti jutelleensa muutosta Moisanderin neuvonantajan kanssa.

Yllättäen se on Malmö, joka julkistanee siirron jo ennen viikonloppua.

[readmore from=Moisander-Niklas]

Ruotsin maajoukkuepelaaja Ludwig Augustinsson, 27, on pelannut Moisanderin kanssa Werder Bremenissä.

– Hän olisi erittäin hyvä vahvistus mille tahansa joukkueelle [Ruotsin] sarjassa. Vaikka hän on 35 vuotta vanha, hän on fyysisesti todella hyvässä kunnossa. Hän pelasi ainakin puolet peleistämme viime kaudella (toim. huom. Moisander pelasi 18 ottelussa 34:sta, mutta avauksessa hän oli noin kolmasosassa) ja hienosti pelasikin, Augustinsson sanoi viikko sitten lehdistötilaisuudessa.

Ruotsia kesän EM-kilpailuissa edustava Augustinsson arvioi myös, että Moisanderilla olisi koko Allsvenskanin paras vasen jalka.