Zlatan Ibrahimovic ei osallistu kesän EM-lopputurnaukseen polvivamman vuoksi.

39-vuotias Ibrahimovic palasi maaliskuussa Ruotsin A-maajoukkueeseen ja olisi ollut mukana kisoissa, mutta loukkaantuminen estää konkarin osallistumisen.

AC Milania seuratasolla edustava Ibrahimovic otti kantaa Gianluigi Donnarumman tilanteeseen. Donnarumma jätti AC Milanin, sillä hän ei päässyt seuran kanssa yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta.

– Olen hyvin surullinen. Hän kasvoi tässä seurassa ja olisi voinut edustaa AC Milania 20 vuoden ajan. No, ei ehkä 20 vuotta, koska hän ei ole Zlatan, mutta hän on maailman paras maalivahti. Donnarummasta olisi voinut tulla Paolo Maldinin tapainen seuralegenda, Ibrahimovic päivitteli La Gazzetta dello Sportille.

Italialaislähteiden mukaan Chelseasta poistuva Olivier Giroud olisi siirtymässä AC Milaniin. Ibrahimovic ottaisi ranskalaiskärjen avosylin vastaan.

– Mitä enemmän saamme laatupelaajia, sitä parempi. Giroud on hyvin kokenut pelaaja, eikä meillä ole useita pokaalin voittaneita pelaajia. Hän on tietenkin tervetullut. Joukkueemme on valmis oppimaan ja kehittymään.

Ibrahimovicin päättynyt kausi oli hyvin rikkonainen. Ibrahimovic pelasi 19 sarjaottelussa, joissa syntyi 15 maalia.

– Olin sivussa useista otteluista päättyneellä kaudella. Olisin halunnut auttaa joukkuetta enemmän, koska pelaan normaalisti 50 ottelua kaudessa. Ehkä minun pitäisi olla realistisempi ja pyytää kropaltani vähemmän, mutta en kykene siihen.