Argentiina kruunattiin Copa Américan mestariksi reilu viikko sitten.

Argentiinalle kyseessä oli ensimmäinen pokaali jopa 28 vuoteen – eli luonnollisesti myös Leo Messi voitti A-maajoukkueuransa ensimmäisen mestaruuden.

Messin lisäksi Argentiinan A-maajoukkueessa loisti muuan Emi Martínez. Maalivahti pelasi loistavan turnauksen ja nousi maan sankariksi Kolumbiaa vastaan pelatussa välierässä. Martínez torjui rangaistuspotkukilpailussa peräti kolme Kolumbian yritystä.

Aston Villaa seuratasolla edustava Martínez halusi voittaa turnauksen juuri Messin vuoksi.

– Toivottavasti voimme voittaa maailmanmestaruuden Messille. Kuolisin hänen puolestaan. Sanoin Messille keväällä, että puolestani hän voi voittaa Copa Américan ennemmin kuin minä. Brasilialaisetkin halusivat Messin voittavan mestaruuden. Ja kuka argentiinalainen ei olisi halunnut Messin voittavan sitä, Martínez mietti Olén haastattelussa.

– Messi on supertähti, joka pelastaa sinut jokaisessa ottelussa ja antaa kaikkensa maajoukkueelle, joten se oli vähintä, mitä voin tehdä hänen puolestaan. Messi on esikuvamme. Kolumbia-ottelun rangaistuspotkukilpailussa sanoin hänelle, että torjun yhden rangaistuspotkun sinun vuoksesi.

Messi kiitteli Martínezia Kolumbia-ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa. Katso Messin julkaisema kuva täältä. Martínez jäi sanattomaksi nähtyään Messin päivityksen.

– Jäin sanattomaksi nähdessäni sen. Ne ovat sanoja ja kuvia, jotka muistan ikuisesti. Voisin teettää taulun seinälleni kuvasta, jossa halaan häntä. Messi antoi minulle voimaa torjua finaalin ja olla entistä parempi versio itsestäni.

Lähde: AS