Belgian tähtikaksikon Kevin De Bruynen ja Eden Hazardin pelikunto selviää vasta tänään, perjantaina, samana päivänä, kun heidän joukkueensa kohtaa Italian miesten EM-kisojen puolivälierässä.

Keskikenttäpelaaja De Bruyne ja laitahyökkääjä Hazard joutuivat tulemaan loukkaantuneina vaihtoon Belgian edellisessä pelissä. De Bruyne loukkasi nilkkansa ja Hazard takareitensä, eikä kumpikaan ole treenannut tällä viikolla.

– Edenin on vaikea pelata huomenna pehmytkudosvamman takia. Kevinillä on ongelmia nivelsiteen kanssa, joten hänen tilanteensa on ehkä hieman erilainen, kommentoi Belgian päävalmentaja Roberto Martínez Sky Sportsin mukaan torstaina.

– Me tiedämme, että taistelemma aikaa vastaan, mutta me jätämme päätöksenteon aivan viimeiselle minuutille. Tilanteessa on tapahtunut kehitystä, mutta me tiedämme vasta huomenna, voivatko he olla mukana vai eivät. Valitettavasti emme voi tehdä päätöstä nyt.

Martínezia harmittaa, että Belgia ja Italia ovat vastakkain jo tässä vaiheessa.

– Me olemme tilastojen valossa turnauksen kaksi parasta joukkuetta.

– Se on sääli, että kohtaamme toisemme puolivälierässä, mutta se kertoo varmaankin tämän turnauksen tasosta, ja meidän on oltava valmiita siihen. Salaisuuksia ei juuri ole, kumpikin joukkue näyttää seurajoukkueelta, ja huomisen peli ratkeaa pieniin yksityiskohtiin.

Münchenissä pelattava Belgia – Italia alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana Yle TV2:lta ja Yle Areenasta. Aiemmin tänään, klo 19.00, pelataan myös Sveitsin ja Espanjan välinen puolivälierä Pietarissa. Näiden kahden ottelun voittajat kohtaavat toisensa välierässä.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!