Veikkausliigan sarjanousija AC Oulu voitti lauantaina Helsingin Jalkapalloklubin kotikentällään 2-1.

Oulu siirtyi johtoon vajaan kymmenen minuutin kohdalla. HJK:n maalivahti Hugo Keto sai näppinsä väliin Sergei Eremenkon keskitykseen, mutta irtopallo tuli suoraan Dennis Salanovićille, joka laukaisi kotijoukkueen johtoon.

Varsinaista peliaikaa oli vartti jäljellä, kun Klubi tuli tasoihin. ACO:n Obed Malolon purku tuli rangaistusalueen ulkopuolelle Atomu Tanakalle, joka tykitti helsinkiläiset peliin mukaan.

Ottelu ei ehtinyt jatkua kuin pari minuuttia, kun kotijoukkue osui toistamiseen. HJK:n Luis Carlos Murillo katkoi Salanovićin keskityksen, mutta pallo tuli suoraan hänen rinnastaan Lucky Oparalle, joka puski isännät uudestaan johtoon. Maalintekijät Salanović ja Opara sekä avausosumassa osallisena ollut Eremenko liittyivät AC Oulun riveihin tässä kuussa.

AC Oulu nousi voiton myötä pisteen turvin ohi KTP:n, joka on nyt Veikkausliigan jumbosijalla. Kauden ensimmäisen tappionsa kärsinyt HJK jatkaa sarjakärjessä kuuden pisteen erolla KuPSiin.