Italia voitti tiistai-iltana Espanjan ja selvitti tiensä EM-finaaliin.

Italia oli jo varsinaisella peliajalla pitkään kiinni finaalipaikassa Federico Chiesan osumalla, mutta Álvaro Moratan tasoitus kymmenen minuuttia ennen loppua venytti ratkaisua.

Maalittoman jatkoajan jälkeen voittaja ratkottiin rangaistuspotkukilpailussa, jossa Italia oli parempi maalein 4-2. Italian ratkaisevan maalin laukoi rankkarispesialisti Jorginho, jonka osuman jälkeen italialaisfanit pääsivät aloittamaan villit voitonjuhlat.

Roomassa tuhannet italialaiskannattajat olivat kokoontuneet kisakatsomoon, jossa riemu repesi välittömästi finaalipaikan ratkettua.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
🇮🇹 FINALE! 🎉🎉🎉

The Fan Zone in Rome goes crazy! 🤪

#EURO2020

Italialle finaalipaikka on kolmas 2000-luvulla. Vuonna 2000 pelatuissa kisoissa se hävisi Ranskalle jatkoajan jälkeen. Vuoden 2012 kisoissa Italia eteni tappioitta finaaliin, mutta hävisi sen Espanjalle tylyin 4-0-lukemin.

Kolmas kerta toden sanoo? Kenties, ainakin Italian kannattajilla on siihen kova usko.

Italialaiskannattajilla nähtiin jo ennen välieräottelua lakanoita, joilla haettiin asetelmia mahdollista Italia-Englanti -finaalia varten.

Englantilaiskannattajien tuttu hokema: ”It’s coming home”, luki myös italialaiskannattajien lakanoissa, sillä erotuksella, että home-sanan päälle oli laitettu rasti ja perässä luki ”to Rome”.

Mikäli Englanti voittaa tänä iltana pelattavassa välieräottelussaan Tanskan, tulee jalkapallo varmuudella joko ”kotiin” tai Roomaan.

ESPN FC

@ESPNFC
"It's coming h̶o̶m̶e̶ to Rome"

Scenes outside Wembley 😆

LUE MYÖS: