Lukas Hradecky, 31, oli EM-kilpailuissa odotetusti Suomen paras pelaaja. Tämä näkemys lienee hyvin yksimielinen. Runosmäeltä kotoisin oleva maalivahti antoi parhaan suorituksensa turnauksen avausottelussa Tanskaa vastaan.

Hradecky torjui pelissä Pierre-Emile Højbjergin, 25, rangaistuspotkun ja käynnisti Joel Pohjanpalon, 26, maaliin johtaneen hyökkäyksen. Tanskalaiset saivat suunnattua yhteensä kuusi laukausta Hradeckyn vartioimaa maalia kohti, mutta hän torjui niistä jokaisen.

WhoScored.com on internetin yksi suosituimmista tilastoja keräävistä sivustoista. Kyseinen palvelu antaa arvokisoissa ja Euroopan huippusarjoissa pelattavista otteluista numeroarvosanat kaikille pelaajille. Arvosanat pohjautuvat sivuston ylläpitämiin tilastoihin.

EM-kilpailuissa Hradecky sai WhoScored.comilta kolmanneksi parhaan ottelukohtaisen arvion: 9,18. Noteeraus on erinomainen. Edelle nousivat vain Gareth Bale (9,41) sekä Harry Kane (9,30). Kane teki kaksi maalia Ukrainan verkkoon, ja Bale teki (melkein), mitä hän halusi Turkkia vastaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.