Valioliigajoukkue Arsenalilla ei pyyhi hyvin. Takana on kaksi kierrosta, ja sarjataulukossa rikkaiden pohjoislontoolaisten takana on vain Norwich.

Liiga-avauksessa Arsenal kaatui ponnettomalla peliesityksellä 0–2 sarjanousija Brentfordille. Viime viikonloppuna taas Chelsea osoitti olevansa joka osa-alueella Arsenalia parempi ja aiheutti näille toisen 0–2-tappion.

Käsillä on ensimmäinen kerta Arsenalin seurahistoriassa, kun miehet aloittavat kautensa kahdella maalittomalla tappiolla.

Kovakouraisia moitteita on sadellut niin kannattajilta kuin Ruandan presidentiltäkin oikeastaan joka suunnalle. Erityisesti joukkueen manageri Mikel Arteta on joutunut työskentelemään tukalan paineen alla. Arsenal-pesti on miehen ensimmäinen päävalmentajana.

The Telegraphin mukaan espanjalaiselle taktikolle on annettu enää viisi peliä aikaa Tykkimiesten kurssin kääntämiseen. Mikäli näin ei tapahdu, annetaan hänelle kenkää.

[readmore from=Conte-Antonio]

Sama brittilehti kertoo, että Antonio Conte on yksi kandidaateista hänen korvaajakseen.

Conte valmensi kaksi edellistä sesonkia Internazionalea Italiassa. Kevään 2021 päätteeksi hänen miehistönsä nappasi Scudetton eli Serie A:n voiton näytöstyyliin. Edellisestä pääsarjamestaruudesta oli Interillä ehtinyt vierähtää aikaa 11 vuotta.

Inter ja Conte purkivat kuitenkin kesällä sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Conte ei ollut tyytyväinen milanolaisten siirtobudjetin kokoon. Hänen lähtönsä jälkeen joukkueesta ovat poistuneet Achraf Hakimi, 22, ja Romelu Lukaku, 28.

Kuusi sarjamestaruutta valmennusurallaan saavuttanut Conte on monta kertaa julkisuudessa todennut, kuinka tärkeää hänelle on, että hänen visioitaan tuetaan (taloudellisesti), minne ikinä hän meneekin. Joukkueen senhetkisellä kunnolla ei ole niin paljon merkitystä.

– Valmentamani huippuseurat eivät ikinä olleet suosikkeja minun tullessani.

Ostovoimaa Arsenalissa riittää. Seura on panostanut uusiin hankintoihinsa noin 150 miljoonaa euroa tässä siirtoikkunassa. Mikään muu valioliigajoukkue ei ole toistaiseksi käyttänyt yhtä suuria rahasummia.