Saksalaisjätti Bayern München jäi 1–1-tasapeliin bundesliigakauden avauksessa Borussia Mönchengladbachia vastaan Borussia-Parkilla. 28-vuotias Alassane Pléa vei kotijoukkueen johtoon yhdeksän minuutin jälkeen. Pisteen Bayernille pelasti Robert Lewandowski hieman ennen taukovihellystä.

Bayern sai ottelussa paljon maalipaikkoja mutta ei pystynyt niitä hyödyntämään. Puolalaisässä Lewandowskikin olisi voinut hyvänä päivänä viimeistellä jopa hattutempun. Maalivahti Yann Sommer, 32, oli kuitenkin jälleen mainiossa vireessä. Hän oli ottelun hahmo.

Bayernin huippuhankinta, ranskalaistoppari Dayot Upamecano, 22, ei varsinaisesti häikäissyt debyytissään; vastuusta huolimatta hän oli jatkuvasti ongelmissa. Mönchengladbachin pelaajia rikottiin ottelun loppupuolella enemmän tai vähemmän selkeästi kaksi kertaa rangaistusalueella, ja höntyilevä Upamecano oli molemmissa tilanteissa syytetyn penkillä.

Videotuomarin tarkistukset eivät lopulta johtaneet mihinkään, mikä ihmetytti monia. Gladbach-koutsi Adi Hütter sai protestoinnistaan keltaisen kortin, ja Urheilulehden kirjeenvaihtaja Johanna Nordling vihjaili, että käytössä olisi taas ollut se ”Bayernin VAR”.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Johanna Nordling

@JohannaNordling
On VAR ja on Bayernin VAR.

On Saksa ennenkin ollut jaettu.

#bundesliiga #Buliperjantai