Huuhkajissa kuusi maaottelua pelannut Ilmari Niskanen on ilmeisen lähellä siirtoa skotlantilaiseen Dundee Unitediin. Brittilehti Daily Record menee huhussaan niin pitkälle, että sen kertoman mukaan sopimuksesta on jo päästy yhteisymmärrykseen.

Daily Record kirjoittaa Dundee Unitedin jo sopineen Saksan 2. Bundesliigaan täksi kaudeksi nousseen Ingolstadtin kanssa 23-vuotiaan laitahyökkääjän siirtokorvauksesta. Lehden mukaan myös sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista on jo päästy Niskasen kanssa sopuun. Sopimuksen virallistaminen on kiinni enää Niskasen työluvasta.

Dundee United tavoitteli KuPS:n kasvattia jo kesällä 2020, mutta tuolloin Niskasen ensimmäiseksi seuraksi ulkomailla valikoitui vielä Ingolstadt. Kausi Saksassa sujui kuitenkin vaisusti, kun peliaikaa tuli 20 sarjaottelussa 3. Bundesliigassa vain 840 minuuttia. Maalitili on Niskaselta Saksassa kokonaan avaamatta, mutta yhden maalisyötön hän kirjautti tililleen.

Tämän kauden kahta ensimmäistä sarjaottelua Niskanen seurasi Ingolstadtin vaihtopenkiltä.

Niskanen loisti KuPS:ssa suuressa roolissa vuosina 2018-2020. Dundee United oli hänestä kiinnostunut jo kesällä 2020, ja huhuja siirrosta alkoi nousta tuon vuoden toukokuussa. Silloin Niskanen päätyi kuitenkin Ingolstadtiin, Transfermarktin mukaan 350 000 euron siirtosummalla. Nyt toisella yrittämällä Dundee Unitedilla saattaisi tärpätäkin.

[readmore from=Niskanen-Ilmari]

Niskanen debytoi Huuhkajissa syyskuussa 2020 Walesia vastaan. Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa maaottelumaali syntyi toisessa ottelussa Puolaa vastaan lokakuussa komealla tavalla, mutta Suomi hävisi pelin 1-5. Niskanen oli Huuhkajien avauksessa vielä marraskuussa upeassa 2-0-voitossa Ranskaa vastaan, mutta tänä vuonna maaottelutili ei ole karttunut. EM-haaveet kariutuivat kaiketi peliajan puutteeseen Saksassa.

Dundee United venyi lauantaina upeaan 1-0-voittoon Skotlannin puolustavasta mestarista Rangersista. Rangers ei hävinnyt viime kaudella Skotlannin Valioliigassa otteluakaan, mutta nyt tappio tuli jo toisella sarjakierroksella.