Kymmenen päivää sitten Lionel Messi, 34, jätti Barcelonalle koruttomat hyvästit kyyneleet silmissään. Hänelle järjestettiin tuolloin lehdistötilaisuus, jossa hän avasi lähtönsä taustoja. Hetki oli Messille tunteellinen. Antonella Roccuzzon täytyi ojentaa miehelleen nenäliina vuotavan nenän ja kyyneleiden pyyhkimiseen.

Eräs eturivissä istunut henkilö on väittänyt korjanneensa tuon nenäliinan talteen tilaisuuden jälkeen. Sittemmin hän on useiden lähteiden mukaan listannut sen huutokaupattavaksi internetiin. Paperin aloitushinta on vertaiskauppapaikassa miljoona euroa.

Nenäliina on kansainvälisesti myynnissä Meikeduo-alustalla. Ilmoituksen kuvauksessa sanotaan sen ”sisältävän Messin geneettistä materiaalia”.

[readmore from=Messi-Lionel]

Myyjä muistuttaa ostajaehdokkaita siitä, että nenäliinasta irrotettavaa näytettä voi käyttää uuden leomessin ”kloonaamiseen”. Teknisesti ja teoreettisesti ihmisen kloonaus onkin todennäköisesti mahdollista oikeilla välineillä, mutta Suomessa se on kiellettyä lain nojalla.

Lisäksi kloonaaminen on moraalisesti arveluttavaa, eikä siihen juuri saa tukea vakavalta tiedeyhteisöltä. Tosin Kiinan tiedeakatemian tutkijat kloonasivat kaksi makakia jo kolme vuotta sitten.

Kukaan ei ole tiettävästi esittänyt miljoonan euron suuruista tarjousta tästä likaisesta reliikistä. Vastaavaa nenäliinaa on aiemmin myyty ainakin Mercado Libre -sivustolla, mutta sieltä sitä ei enää ole saatavissa.