Kesän 2021 siirtoikkuna on auki vielä kuusi päivää, ja ovella kolkuttelee vielä yksi potentiaalinen megaluokan siirto. Kyseessä on tietysti Kylian Mbappé, jonka värväämisestä Real Madrid on haaveillut jo vuosia. Nyt tuon haaveen toteutuminen voi olla lähempänä kuin koskaan.

Ranskalaislehti Le Parisienin mukaan Real Madrid ja 22-vuotias ranskalaishyökkääjä ovat jo löytäneet yhteisymmärryksen pelaajasopimuksen suurista linjoista. Maailman toiseksi kallein jalkapalloilija on valmis poistumaan Lionel Messin ja Neymarin varjosta ja siirtymään jatkamaan uraansa Real Madridissa.

Pallo on nyt täysin PSG:llä, sillä siirron toteutuminen on kiinni siitä, hyväksyykö PSG espanjalaisseuran jättimäisen tarjouksen. RMC:n mukaan Real Madrid on tehnyt PSG:lle Mbappésta huiman 160 miljoonan euron ostotarjouksen. Summa on 15 miljoonaa euroa suurempi kuin se korvaus, jonka PSG maksoi Mbappésta Monacolle kesällä 2018.

Monacossa odotetaan Mbappén siirtoa varmasti vesi kielellä, sillä kolmen vuoden takaisen siirron yhteydessä sovittiin, että siirtosumma nousisi 35 miljoonalla eurolla 180 miljoonaan, jos Mbappé tekisi PSG:n kanssa jatkosopimuksen tai jättäisi seuran ennen kesää 2022.

RMC:n mukaan PSG on jo tuon tarjouksen hylännyt, joskin Le Parisien kertoo, ettei ranskalaisseura ole reagoinut siihen muodollisesti vielä lainkaan. Lehtitietojen perusteella Real Madridista on jo annettu ymmärtää, ettei tarjousta suunnitella korotettavan.

PSG:ssä pelataan kovaa pokeria. Sen pitää päättää, myydäkö 42 maalia viime kaudella tehnyt Mbappé nyt, vai ottaako erittäin tietoinen riski siitä, että hyökkääjä lähtee ensi kesänä ilmaiseksi, eikä PSG saa megaluokan supertähdestä minkäänlaista korvausta.

[readmore from=Mbappe-Kylian]

Mbappén itsensä ei uskota hakeutuvan törmäyskurssille PSG:n kanssa. Hänelle sopii se, että PSG päättää hänen tulevaisuudestaan. Jos seura päättää olla häntä myymättä, pelaa Mbappé mielihyvin sopimuksensa loppuun tähtiluokan hankintoja tehneessä PSG:ssä ja vaihtaa maisemaa ensi kesänä seuran tahdosta riippumatta.

Mbappéa kalliimpi pelaajasiirto on ollut vain Neymar, josta PSG maksoi Barcelonalle 222 miljoonaa euroa kesällä 2017. Mbappésta on povattu pitkään tulevaa Ballon d’Or -voittajaa.

Lähteet: Transfermarkt ja Le Parisien