Ranskalaisaviisi L’Équipe järisytti taas jalkapallomaailmaa tiistaina, kun se uutisoi Cristiano Ronaldon, 36, yrittävän päästä kaikin keinoin Manchester Cityyn. Hän ei ole tyytyväinen Juventuksessa. Kaupan toteutuminen riippuu siitä, onnistuuko City ostamaan kärkipelaaja Harry Kanen Tottenhamista.

City on koettanut hieroa Kanen ostoprosessia kuukausien ajan. Maaliin sitä ei kuitenkaan ole saatu. Yleensä isot vievät parhaat päältä, mutta Tottenhamin taloudellinen selkänoja ei ole antanut periksi. Vaikka tarjouskilpailussa on ollut käytännössä yksi huutaja, siirtoa ei ole tapahtunut.

Spursin puheenjohtaja Daniel Levy on nostanut pyyntihinnan tiettävästi noin 175 miljoonaan euroon.

Ronaldon leiri on masinoinut asiakkaansa seuravaihtoa Juventuksesta Manchester Cityyn viime päivien ajan, kertoo L’Équipe. Hän ei ollut Juven avauskokoonpanossa Italian liigan sarja-avauksessa Udinesea vastaan viime viikonloppuna.

Bianconerin varapuheenjohtaja Pavel Nedved ja päävalmentaja Massimiliano Allegri väittivät poikkeuksellisesti, että taustalla olisi ollut taktinen valinta. Siirtohuhujen sisäpiiriläinen Fabrizio Romano puolestaan twiittasi, että vaihtopenkkikomennus ei ollut komennus alkuunkaan vaan Ronaldon oma pyyntö.

Ronaldo tuli kuitenkin sisään pelin toisella puolikkaalla, vaikkakin varsin epäonnisissa merkeissä: hän syötti yhden tolppalaukauksen ja teki paitsiomaalin myöhään lisäajalla.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

Ronaldon siirto Manchester Cityyn ei ole helppoa toteuttaa, mutta hänen agenttinsa Jorge Mendes tekee L’Équipen mukaan ympäripyöreitä päiviä toteuttaakseen asiakkaansa pyynnön. Ronaldo on jo avoimesti sanonut lähipiirilleen, ettei hän halua jatkaa uraansa Italiassa.

Maailmassa on vain muutama seura, joiden resurssit piisaavat Ronaldon palkkakuluihin. Ronaldo uskoo nyt, että Manchester City olisi hänen kannaltaan loogisin seuravaihtoehto, ja hän on keskustellut aiheesta Cityssä pelaavien portugalilaisten Bernardo Silvan, Rúben Diasin ja João Cancelon kanssa.

Ronaldo ja Mendes uskovat, että siirto voidaan viedä läpi. Yksi vaihtoehto on, että juuri englantilaiseen elämäntyyliin kyllästynyt Silva treidattaisiin vaihtokaupassa Juventukseen. Mendes edustaa neuvotteluasioissa myös Silvaa.

Mitä tulee Ronaldon 31 miljoonan euron suuruiseen nettopalkkaan, Man City pystyy lyömään rahat tiskiin. Valioliigaseura suhtautuu kuitenkin nihkeästi erillisen siirtokorvauksen maksuun. Siksi City on pyöritellyt vaihdon mahdollisuutta.

Ronaldon siirto Cityyn suututtaisi lukuisia Manchester Unitedin kannattajia. Lusitaani edusti Unitedia vuosina 2003–09, ja tuona aikana hän kasvoi kikkailijasta monipuoliseksi ”hyökkäyskoneeksi”, johon englantilaiskannattajat ihastuivat. Manchesterilaisseura ja sen fanit ovat vuosien ajan olleet lojaaleja tukijoita Ronaldolle ja pitäneet häntä hyvin suuressa arvossa.

Jos upotukset eivät näy, voit katsoa ne täällä ja täällä.

Retro United

@Retro_Utd
Don’t you dare, @Cristiano.

Muokattu 25.8. klo 00.43: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Lehti: Onko Cristiano Ronaldo menettämässä kerralla tuhansia faneja? Yrittää hieroa kyseenalaista seurasiirtoa.