HELSINKI. Huuhkajistakin tuttu maalivahti Niki Mäenpää debytoi tällä kaudella Serie A:ssa 36-vuotiaana. Mäenpää edustaa Veneziaa, joka nousi täksi kaudeksi Italian korkeimmalle sarjatasolle. Mäenpäällä on ollut iso merkitys Huuhkajien nykyiselle ykkösvahdille, Lukas Hradeckylle.

Mäenpää ei ole syyskuussa Huuhkajien mukana, mutta hänet nähtiin viimeksi maaliskuussa Suomen maalilla maaottelussa Sveitsiä vastaan. Viime perjantaina Mäenpää ei ollut kokoonpanossa, kun Venezia kohtasi Udinesen. Sitä edeltävässä ottelussa Napolia vastaan tuli täydet minuutit, kun sarjanousija hävisi vieraissa 0-2.

– Laitoin ennen peliä tsemppiviestit ja sitten pelin jälkeen vaihdettiin muutama sana. Ihan mahtava juttu! Hradecky kertoi SuomiFutis-sivustolle maanantaina Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

Mäenpää on ollut tärkeä henkilö Hradeckylle noustuaan nuorempana maajoukkueeseen.

– Niki on ollut minulle inspiraation lähde. Meillä on ollut todella hyvät välit jo siitä asti, kun minä olin hänen varamaalivahtinsa Mixun (Paatelainen) aikana täällä (maajoukkueessa). Olemme oppineet paljon toisiltamme, Hradecky kertoi ja kehui kollegansa.

Missä sarjassa Lukas Hradecky tekee debyytin 36-vuotiaana?

– En panisi yhtään pahakseni, jos minä olisin 36-vuotiaana Serie A:ssa tai vaikka vielä Bundesliigassa. Katsotaan, siihen on vielä muutama vuosi aikaa. Saa nähdä, kuinka kauan minä jaksan. Olisihan se hienoa. Toivottavasti Niki pääsee vielä jossain vaiheessa meidänkin mukaan tänne (maajoukkueeseen), Hradecky vastasi.

Vieressä istunut joukkuetoveri Joel Pohjanpalo oli hereillä kysymyksen kanssa ja heitti Hradeckylle vinkin.

– Sinähän voit tehdä Veikkausliigassa debyytin 36-vuotiaana, Pohjanpalo vinkkasi.

– Se voi olla yksi sarja joo, Hradecky komppasi.

Hradecky, 31, ei ole pelannut urallaan vielä yhtäkään ottelua kotimaisessa Veikkausliigassa. Hän siirtyi TPS:stä tanskalaiseen Esbjergiin vain 19-vuotiaana oltuaan TPS:n edustusjoukkueessa, mutta jääden vielä ilman vastuuta miesten peleissä.