Upean eurokesän pelannut Kuopion Palloseura kohtaa tänään vieraskentällä Konferenssiliigan playoff-kierroksen toisessa osaottelussa bundesliigaseura Union Berlinin. KuPS:lle ei paljon jatkosaumoja anneta, sillä saksalaiset hakivat viikko sitten Helsingin Olympiastadionilla pelatusta KuPS:n kotiottelusta 4-0-voiton.

Vaan ei hätää, aina on olemassa savolainen itseluottamus. Ottelupari on vasta (korkeintaan) puolivälissä, ja valmentaja Simo Valakari lupasi KuPS:n kotisivujen ennakossa, että joukkue lähtee hakemaan Berliinistäkin voittoa.

Siltä varalta, että KuPS:lle kävisikin Berliinissä kalpaten ja ottelu jäisi tämän kesän viimeiseksi europeliksi, julkaisi KuPS kotisivuillaan varmuuden vuoksi otteluraportin jo ennakkoon. Raportti on täynnä tykitystä, joten se kannattaa ehdottomasti lukea. Jutun alkajaisiksi listataan KuPS:n muita hienoja nousuja viime vuosilta, ja sitten päästään asiaan. Ja kuinka ollakaan, KuPS voittaa Berliinissä jatko-ottelun jälkeen 5-0, ja etenee upeasti lohkovaiheeseen.

Union Berlin on nimennyt raportissa otteluun nuoren ja varamiehisen kokoonpanon. Aniekpeno Udoh viimeisteleekin jo kolmannella minuutilla ottelun avausmaalin 20 000-päisen kotiyleisön edessä pallonriiston jälkeen. Hieman ennen taukoa Lucas Rangel lisää vierasjohdoksi 2-0.

Toisella puoliajalla KuPS pääsee ylivoimalle, ja kohtalokasta rikettä seuranneen vapaapotkun ampuu ylänurkkaan Urho Nissilä.

– KuPS:n kolmannen maalin jälkeen epäusko valtaa jopa kotijoukkueen fanaattisesti kannustavan fanijoukon, kun taas kymmenkunta paikalle saapunutta KuPS-kannattajaa huutaa kovempaa kuin koskaan, raportissa hehkutetaan.

Union Berlinin tähtihyökkääjä Max Kruse missaa vielä pelin lopussa panenka-rankkarinsa, ennen kuin KuPS:kin saa pilkun. Nyt Janis Ikaunieks tasoittaa numeroiksi panenkalla 4-4, lisäajan neljännellä minuutilla.

– Berliinin Olympiastadionin juhlahumu on haihtunut vajaassa tunnissa aavemaiseen pelokkuuteen, tunnelmointi jatkuu.

Ja sitten räjähtää. Ennakkoraportti illan ottelusta huipentuu näin:

– Pelataan jo jatko-ottelun varsinaisen peliajan viimeistä minuuttia, kun keltapaidat saavat pelattua pallon oikean laidan päätyrajalle Felipe Aspegrenille. Aspegrenin pallo kiertää maalin taka-alueelle, jonne Lucas Rangel on unohtunut täysin vapaaksi. Rangel kurkottaa palloon syöksypuskulla, joka painuu maalivahti Rønnowin jalkojen välistä maaliin.

– KuPS on tehnyt uskomattoman tempun Berliinissä ja noussut neljän maalin takaa-ajoasemasta ohi, ja etenee lohkovaiheeseen. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Simo Valakari kiittää virkaveljeään hyvän vastuksen antamisesta ja siirtää katseet välittömästi sunnuntaina pelattavaan kauden tärkeimpään otteluun Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.

[readmore from=KuPS]

Lopuksi esitetään vielä asianmukainen kysymys: ”Uskotko ihmeisiin?” Mikä ettei. Kyllä tällainen juonenkaari varmasti kuopiolaisen ja suomalaisen jalkapallon ystäville kelpaisi. Hoffnung stirbt zuletzt sanoo saksalainen sanonta. Toivo kuolee viimeisenä.

Ottelu Union Berlin-KuPS alkaa Suomen aikaa kello 21.15 ja sitä voi seurata Viaplay-palvelusta ja V Sportin kanavilta.