Valioliigakauden 2021-22 toinen ottelukierros käynnistyi lauantaina.

Huuhkajat-tähtien, Teemu Pukin ja Marcus Forssin, edustamat joukkueet pelasivat kumpikin vierasottelun.

Pukin edustamalla Norwichilla oli jo ennakkoon lähes tekemätön paikka, kun joukkue vieraili hallitsevan valioliigamestari Manchester Cityn kotistadionilla Etihadilla.

Ottelu eteni käsikirjoituksen mukaan, eivätkä isännät jättäneet mitään saumaa sarjanousijalle. Norwichin haaveet pisteistä kokivat kovan kolauksen jo heti ensiminuuteilla, kun Tim Krul pupeloi pallon omaan maaliin.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Cityn jättihankinta Jack Grealish teki ensimmäisen maalinsa uudessa seurassaan ja siirsi kotijoukkueen jo 2-0-johtoon.

Toisella jaksolla City meni menojaan. Aymeric Laporte, Raheem Sterling ja Riyad Mahrez tekivät maalin mieheen ja loppulukemiksi kirjattiin 5-0.

Pukki pelasi ottelussa 77 minuuttia, mutta oli yhtä aneeminen kuin koko Norwichin joukkue. Vierasjoukkue sai ottelussa ainoastaan yhden laukauksen aikaiseksi, joka sekin suuntautui ohi maalin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

William Hill

@WilliamHill
Norwich have now lost 12 consecutive games in the Premier League, the second-longest losing streak in the competition’s history.

And they’ve failed to score in 11 of those games. 😳

Forssin edustama Brentford kohtasi lauantaina Crystal Palacen. Kautensa komealla 2-0-kotivoitolla Arsenalista aloittanut Brentford jatkoi pisteputkeaan hakemalla vieraspisteen Selhurst Parkilta.

Brentford oli etenkin ottelun avausjaksolla huomattavasti parempi kentällä olleista joukkueista, mutta luokaton viimeistely piti lukemat nollissa. Toisella jaksolla Crystal Palace pääsi peliin paremmin mukaan, mutta kumpikaan joukkueista ei onnistunut ysikymppisen aikana maalinteossa.

Valioliigan avauskierroksella vaihdosta kentälle päässyt Forss istui tällä kertaa koko ottelun penkillä. Seuraavassa pelissä suomalaishyökkääjä saatetaan nähdä jopa avauksessa, sillä hyökkäyskaksikko Ivan ToneyBryan Mbeumo eivät Palacea vastaan vakuuttaneet. Toisaalta lauantain perusteella nokkimisjärjestyksessä on tällä hetkellä edellä myös seuran uusi hyökkääjähankinta Yoane Wissa, joka pääsi vaihdosta kentälle.