Jos oli pandemiakesällä 2020 siirtomarkkinat tavallista hiljaisempia, on tämä kesä kompensoinut suvantovuoden melkoisesti. Isoja siirtoja ovat tietysti vaikkapa Romelu Lukakun, Jack Grealishin tai Sergio Ramosin siirrot, mutta suurimman huomion ovat luonnollisesti saaneet kuukauden sisällä tapahtuneet Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon siirrot.

Kuusi Ballon d’Oria voittanut Messi siirtyi jatkamaan uraansa Paris Saint-Germainiin, vasta ammattilaisuransa toiseen seuraan. Viisinkertainen Ballon d’Or -voittaja Cristiano Ronaldo puolestaan pakkasi kamansa Juventuksen pukukopista ja palasi takaisin ensimmäiseen seuraansa Portugalin ulkopuolella, Manchester Unitediin.

Aika ajoin vahvasti pinnalla olivat myös huhut, että Cristiano Ronaldo olisi seuraamassa Messiä Pariisiin. Tällöin PSG:llä olisi ollut hyökkäyksessään todellinen supertrio Messi, Cristiano Ronaldo ja Neymar – sekä mahdollisesti myös Kylian Mbappé, ellei tämä sitten siirry vielä seuraavien kahden päivän aikana Real Madridiin. Cristiano Ronaldoa huhuttiin nimenomaan Mbappén korvaajaksi.

Kyseinen superkolmikko olisi ollut qatarilaisomisteiselle PSG:lle todella huikea mainosvaltti ennen ensi vuonna Qatarissa pelattavia MM-kisoja. Monia jalkapallon ystäviä kutkutti varmasti myös ajatus siitä, että Messi ja Cristiano Ronaldo nähtäisiin samassa joukkueessa kummankin uran lopun jo häämöttäessä. Myös Bayern Münchenin ja Saksan maajoukkueen legendaarinen hyökkääjä Thomas Müller lukeutuu heihin, jotka skenaariolla hekumoivat.

– Jos Kylian Mbappé vielä lähtee PSG:stä, niin olisin halunnut nähdä Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin pelaavan yhdessä, Müller totesi Sky Sportsille lauantaina Bayernin Hertha Berlinistä ottaman 5-0-murskavoiton jälkeen.

– Se olisi ollut erittäin mielenkiintoinen yhdistelmä, etenkin minulle jalkapallofanina. Tarvitaan pelaajia, jotka ovat hyviä pallollisina ja pallottomina.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

– Cristianosta on tullut erittäin vahva viimeistelijä. Hän ei tarvitse enää palloa niin syvälle. Messi ja Neymar olisivat voineet kävellä keskikentän läpi. Se olisi ollut kiinnostavaa, Müller harmitteli toteutumatonta seurakombinaatiota.

Syyskuussa 32 vuotta täyttävä Thomas Müller palasi Saksan maajoukkueeseen viime kesän EM-kisojen alla. Saksan valmentaja vaihtui Joachim Löwistä Hansi Flickiin, ja Müllerin nimi löytyi myös Flickin ensimmäiseltä maajoukkuelistalta Saksan syyskuun MM-karsintaotteluihin. Toinen EM-kisoihin palannut konkari Mats Hummels on puolestaan sivussa lievän loukkaantumisen vuoksi.

Lähde: Goal