Suomen naisten A-maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul on saanut hienon tunnustuksen omasta hyvästä työstään ja Helmarien hienosta vuodesta. Signeul ylsi TOP 10:een UEFA:n Vuoden valmentaja -äänestyksessä. Tarkemmin sanottuna ruotsalainen löytyy jaetulta kuudennelta sijalta Juventuksen entisen ja Internazionalen nykyisen valmentajan Rita Guarinon kanssa. Molemmat naiset saivat tuomaristolta kymmenen pistettä.

Vuoden valmentajat sekä nais- että miesjoukkueiden osalta – kuten myös vuoden nais- ja miespelaajat – nimetään huomenna torstaina Mestarien liigan lohkoarvonnan yhteydessä. Parhaan naisjoukkueen valmentajan kolmen nimen short listillä ovat Barcelonan naisten Mestarien liigan voittajaksi valmentanut Lluis Cortés, finaalin hävinneen osapuolen Chelsean Emma Hayes sekä Ruotsin olympiafinaaliin valmentanut Peter Gerhardsson.

Arvioinneissa on otettu huomioon Euroopassa pelaavien seura- ja maajoukkueiden suoritukset kaudella 2020/21 kaikissa kilpailuissa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Viime vuonna palkinnon voitti Lyonin Jean-Luc Vasseur. Signeulin selkeänä ansiona on tietenkin Helmarien johdattaminen ensi kesän EM-lopputurnaukseen oman karsintalohkonsa voittajana.

– Olen iloinen ja ylpeä siitä, että olin yksi ehdokkaista. Tämä kunnia ei kuitenkaan kosketa minua yksinään. Haluan kiittää pelaajia ja taustatiimiä heidän jatkuvasta kovasta työstään ja sitoutumisestaan. Yhtälailla kiitos kuuluu Palloliitolle ja sen jatkuvalle tuelle naisten jalkapallon kehittämistyössä, Signeul toteaa solidaarisesti Palloliiton kotisivujen uutisessa.

Palkinnon saajat valitsevaan tuomaristoon kuuluivat viime kauden Mestarien liigan 16 joukkueen valmentajat, UEFA:n rankingin 12 parhaan maajoukkueen päävalmentajat sekä 20 naisten jalkapalloon erikoistunutta eurooppalaista toimittajaa. Signeul sai siis tunnustusta kollegoiltaan sekä medialta.

– Viime kausi oli erinomainen naisten A-maajoukkueelle. Oli upeaa, että saavutimme paikan EM-lopputurnauksessa lohkomme ykkösinä, Signeul muisteli.

[readmore from=Signeul-Anna]

Sijat 4-10 näyttävät kokonaisuudessaan tältä:

4 Olivier Echouafni (Paris Saint-Germain, nyk. ei joukkuetta), 24 pistettä
5 Jens Scheuer (Bayern München), 17 pistettä
6 Rita Guarino (Juventus, nyk. Internazionale Milano), 10 pistettä
= Anna Signeul (Suomen A-maajoukkue), 10 pistettä
8 Sarina Wiegman (Hollannin A-maajoukkue, nyk. Englannin), 7 pistettä
9 Gareth Taylor (Manchester City), 5 pistettä
10 Jorge Vilda (Espanjan A-maajoukkue), 3 pistettä

Helmarien tosipelit jatkuvat seuraavaksi 21.9. Turussa pelattavalla MM-karsintojen avausottelulla Slovakiaa vastaan.