Palloliitolla oli keskiviikkona suomalaisen jalkapalloilun ystäville positiivista kerrottavaa. Etelä-Suomen aluehallintaviraston yleisötapahtumia koskeviin päätöksiin oli tehty tarkennuksia, jotka mahdollistavat hieman isomman yleisökapasiteetin Huuhkajien ensi viikon maaotteluihin Walesia ja Kazakstania vastaan.

Kun vielä vajaat pari viikkoa sitten tiedotettiin, että Olympiastadionille voitaisiin ottaa vain 1 250 katsojaa per peli, on kapasiteetti nyt nostettu noin 8 500 katsojaan. Päätös koskee sekä 1.9. kello 19 pelattavaa Wales-ottelua että 4.9. kello 16 pelattavaa Kazakstan-ottelua.

Kapasiteetin nosto merkitsee sitä, että otteluihin voidaan myydä myös yksittäislippuja. Wales-otteluun lipunmyynti alkaa maanantaina 30.8., eli kaksi päivää ennen ottelua. Etuosto-oikeus Kazakstan-otteluun alkaa puolestaan tiistaina 31.8.

Kiireisen aikataulun vuoksi kuhunkin katsomolohkoon luodaan vain yksi hintakategoria eli lastenlippuja tai muita alennushintaisia lippuja ei otteluihin myydä. Päätyyn tai kaarteeseen liput maksavat Wales-ottelussa 18,50€ ja Kazakstan-ottelussa 25€. Hinnat ovat tavallista alhaisempia.

Syksyn MM-karsinnan kotipeleihin kausikortin ostaneille Palloliitto palauttaa kolmasosan kausikortin hinnasta. Kausikorttilaisilla on etuosto-oikeus Kazakstan-ottelun lipunmyyntiin. Palloliitto on sähköpostitse yhteydessä kausikortin ostaneisiin.

[readmore from=Huuhkajat]

Maajoukkuekirjeen tilaajilla on etuosto-oikeus molempiin kotiotteluihin.

Viranomaismääräysten mukaisesti Olympiastadion on jaettu otteluissa 50 henkilön lohkoihin. Saapuminen, palveluiden käyttö ja stadionilta poistuminen porrastetaan. Stadionilla on myös velvoite käyttää kasvomaskia.