Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA esitti maanantaina pahoittelunsa koskien alkuminuuteilla keskeytynyttä Brasilian ja Argentiinan välistä MM-karsintaottelua. FIFA otti kantaa tapahtumiin virallisessa lausunnossaan.

– FIFA on pahoillaan tapahtumista, jotka johtivat vuoden 2022 MM-kisojen karsintaottelun Brasilia-Argentiina keskeyttämiseen, ja jotka estivät miljoonia faneja nauttimasta ottelusta kahden maailman tärkeimpiin kuuluvien jalkapallomaiden välillä, FIFA:n twiitissä kirjoitettiin.

– Ensimmäiset viralliset otteluraportit on lähetetty FIFA:lle. Kurinpitoinstanssit analysoivat tietoja ja päätös ottelun kohtalosta tehdään pian.

Odotettu huippuottelu alkoi sunnuntaina Suomen aikaa kello 22, mutta keskeytettiin vain reilun viiden minuutin jälkeen. Terveysviranomaiset marssivat kentälle aikomuksenaan ottaa kiinni neljä Argentiinan pelaajaa, joiden epäillään antaneen väärää tietoa maahantulokaavakkeisiin. Valioliigassa pelaavien Emi Martínezin, Emi Buendían, Cristian Romeron ja Giovani Lo Celson sanotaan jättäneen kertomatta Englannista saapumisestaan, sillä tässä tapauksessa heitä olisi odottanut Brasiliassa kahden viikon karanteeni.

Tilanteen hämmästely jatkui kentällä noin tunnin, kunnes päätös ottelun perumisesta tehtiin. Muun muassa Lionel Messi oli tapahtuneesta hyvin tuohtunut ja hämillään. Keskeytyksen jälkeen Argentiinan joukkue palasi lentokentälle ja lensi takaisin kotimaahan valmistautumaan seuraavaan otteluun Boliviaa vastaan. Kyseinen valioliiganelikko ei tuossa ottelussa tiettävästi pelaa.

Brasilian poliisi on aloittanut niin ikään tutkinnan neljän pelaajan epäiltyä lain rikkomista koskien.

Vielä on epäselvää, mitä kyseiselle ottelulle tapahtuu. Uutta ajankohtaa pelille ei ole vielä asetettu, ja erittäin tiiviin kalenterin takia sellaisen löytäminen voi ollakin vaikeaa.

Sitäkin on esitetty, että Brasilia saisi ottelusta luovutusvoiton, koska Argentiinan pelaajien epäillään rikkoneen koronakaranteeniprotokollaa. Toisaalta on spekuloitu sitäkin, että luovutusvoiton saisi Argentiina, koska järjestävä taho ei onnistunut järjestämään turvallista ja sujuvaa tapahtumaa, vaikka ottelulle olikin lupa myönnetty kyseisten pelaajien mukana ollessa.

Koko tapahtumaketjun kulusta voi lukea allaolevasta EiFSoccerin twiittiketjusta. Siitä selviää muun muassa se, että terveysviranomaiset yrittivät tiettävästi tavoittaa karanteenirikkurit jo Argentiinan hotellilta ennen peliä, mutta koska joukkue oli jo ehtinyt lähteä stadionille, syntyi nyt nähty dramaattinen keskeytystilanne.

Brazil vs Argentina situation - a timeline

1. Emi Martinez, Cristian Romero, Emi Buendia and Lo Celso lied about having been in England within the last 2 weeks in order to enter Brazil