Alkukauden synkkyydestään hiljalleen heräilevä Juventus on keskiviikkona kovan paikan edessä, kun se kohtaa Mestarien liigassa hallitsevan mestarin Chelsean. Juventus ei pääse kotiotteluunsa parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, sillä kolme tärkeää pelaajaa on sivussa.

Joukkueen kaksi parasta maalintekijää Paulo Dybala ja Álvaro Morata loukkaantuivat viikonlopun sarjaottelussa eivätkä pelaa tänään. Myös pitkäaikaistoipilas Arthur on edelleen sivussa. Lisäksi Juventuksen valmentaja Massilimiano Allegri vahvisti medialle tiistaina, että myös keskikenttäpelaaja Aaron Ramsey on sivussa Chelsea-pelistä lihasväsymyksen takia.

Uutena miehenä mukaan saadaan lievästä vammastaan toipunut Adrien Rabiot. Hyökkäyksessä avaukseen uskotaan puolestaan nousevan Moise Keanin loukkaantuneita paikkaamaan.

Allegrilla on avauskokoonpanonsa suhteen omien sanojensa mukaan ”hämmentyneitä ajatuksia”, ilmeisesti poissaoloihin viitaten. Ottelua alustaneessa lehdistötilaisuudessa hän suostui kuitenkin nimeämään neljä pelaajaa, jotka ovat varmuudella avauksessa. He ovat maalivahti Wojciech Szczesny, Manuel Locatelli, Alex Sandro ja Danilo.

Allegri ei ole vielä päättänyt sitäkään, pelaako Juventus kolmen topparin vai neljän puolustajan linjalla. Hyökkäyksessä voi pelata tai kaksi kolme pelaajaa. Itse otteluun hän suhtautuu jokseenkin inhorealistisesti.

– Meidän täytyy pelata teknisesti vahva ottelu. Chelsea on erittäin vahva, kovaa töitä tekevä joukkue, joka on hyvä vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa, Allegri kuvaili.

– Voi olla, että me saatamme päästää maaleja. Meidän täytyy olla pelissä mukana heti alusta lähtien.

– Meidän täytyy olla tasapainoisia prässissämme ja kyetä pelaamaan hyvin. Jos mentämme pallon vastustajalle viiden syötön jälkeen, emme kykene prässäämään 90 minuutin ajan.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Allegrilta kysyttiin myös, uskooko hän Juventuksen voivan voittaa Mestarien liigan tällä kaudella.

– Se on kunnianhimoni ja toiveeni. Kun pelaa Mestarien liigassa, sitä motivaatiota tarvitaan, Allegrin vastaus kuului.

– Huomenna kohtaamme hallitsevat mestarit. Illasta tulee tuloksesta riippumatta mahtava. Se antaa puhtia tehdä uskomattomia juttuja. Me haluamme yltää kilpailun loppuotteluun, ja se on tavoitteemme.

Ottelu Juventus-Chelsea alkaa kello 22 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta. Ottelun selostaa Kim Kallström.

Lähde: Football-Italia