Mesut Özilin edustama Fenerbahçe on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Turkin suurseura on voittanut kaikki kolme liigaotteluaan ja selvitti tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen kaatamalla HJK:n yhteismaalein 6-2.

Alkukauden aikana hämmentävintä on ollut se, kuinka vähälle peliajalle joukkueen kirkkain tähti, Arsenalista tammikuussa siirtynyt Özil, on jäänyt.

Saksalaistähti nimettiin kauden avausottelussa Adana Demirsporia vastaan avaukseen, ja hän kiitti luottamuksesta tekemällä Fenerbahçen 1-0-voittoon päättyneen ottelun ainoan maalin.

Sen jälkeen Öziliä ei olla nähty avauksessa Turkin liigan otteluissa. Kotiavauksessa Antalyasporia vastaan keskikenttäpelaaja aloitti penkiltä ja pääsi kentälle 64. peliminuutilla. Tuossakin ottelussa hän ylsi tehoille antamalla maalisyötön Enner Valencian tekemään 2-0-osumaan.

Viimeisimmästä sarjaottelusta, joka pelattiin juuri ennen maaottelutaukoa, Özil oli yllättäen kokonaan sivussa. Fenerbahçen päävalmentaja Vitor Pereira selitti ratkaisuaan sillä, että hän halusi antaa pelaajalle lepovuoron. Siis juuri ennen kahden viikon maaottelutaukoa – uskoo ken tahtoo.

AS:n mukaan Özil on tyytymätön tilanteeseensa ja tähyilee jo uutta seurasiirtoa, vaikka hän solmi alkuvuodesta kolmen ja puolen vuoden sopimuksen Fenerbahçen kanssa. Maaottelutauon aikana hän vieraili Qatarissa, mikä nostatti siirtohuhuja entisestään.

Özilin agenttina toimiva Erkut Sogut kuitenkin vakuuttaa, että saksalaistähti on täysin sitoutunut Fenerbahçeen ja tulee pelaamaan siellä sopimuksensa loppuun asti.

– Mesut Özil on erittäin onnellinen Fenerbahçessa ja antaa aina parhaansa seuran menestyksen eteen. Jotkut jalkapalloilijat tulevat Turkkiin, koska he eivät löydä toista seuraa, mutta Mesut tuli, koska hän aina suunnitteli palaavansa ja halusi palata. Hän ei tehny sitä rahan takia, Sogut selitti.

– Mesut pelaa Fenerbahçessa vielä 3 vuotta. Älköön kukaan epäilkö sitä. Hän meni Qatariin omien sponsorointineuvottelujen takia.

– Mesut ei ole onneton Fenerbahçessa. Hän on valmis tekemään mitä tahansa kentällä voittaakseen mestaruuden seuran kanssa.